Casele nu se vând nici la kilogram

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai nouă găselniţă a dezvoltatorilor este vânzarea locuinţelor „cu doi lei pe kilogram“, dar fără prea mult succes.

De când a început criza, dezvoltatorii încearcă aproape orice pentru a atrage clienţi, de la reduceri de preţuri până la mobilarea apartamentului sau vânzarea cu diverse facilităţi. Acum, ei încearcă vânzarea apartamentelor „la kilogram".

La cel mai recent târg imobiliar organizat la sfârşitul săptămânii trecute la Palatul Parlamentului, Târgul Naţional Imobiliar (TNI), dezvoltatorul Impact a calculat câte kilograme de materiale sunt necesare pentru construirea unui apartament, astfel că „un kilogram dintr-o garsonieră se tranzacţionează cu 2,04 lei, iar pentru un apartament de 3 camere cu doar 1,88 lei", au explicat reprezentanţii Impact.

Dacă am lua preţul per total al locuinţei, am observa că nu sunt chiar aşa mici. Ofertele afişate la TNI pornesc de la 47.000 de euro, preţ în care este inclus şi un loc de parcare.

La standul Greenfield (proiectul dezvoltat de Impact), expozanţii spun că este o campanie de marketing care nu prea a avut... impact la oameni, ci mai degrabă în presă.

Case de la 17.000 de euro

În cadrul TNI (25-27 mai) au fost prezente 86 de companii - dezvoltatori imobiliari, agenţii imobiliare, instituţii financiare şi firme de mobilă.

Cea mai ieftină locuinţă de la standurile expozanţilor a fost o casă bătrânească situată în Poiana Câmpina (Valea Prahovei), construită în 1962, dar care a fost renovată şi era scoasă la vânzare cu 17.000 de euro. Locuinţa are o suprafaţă de aproape 60 de metri pătraţi, iar în preţ este inclus şi un teren de 338 de metri pătraţi.

În cazul apartamentelor, cel mai ieftin a fost în cartierul bucureştean Berceni, mai exact lângă staţia de metrou Dimitrie Leonida, cu o suprafaţă de 26 de metri pătraţi. Garsoniera a fost scoasă la vânzare cu 18.000 de euro, preţ în care era inclus şi un loc de parcare.

Cel mai ieftin apartament cu două camere, din cadrul târgului, a fost o locuinţă tot din Berceni, cu o suprafaţă de 40 de metri pătraţi, la 33.000 de euro. Cu 51.000 de euro se putea achiziţiona o locuinţă cu trei camere, cu o suprafaţă de 67 de metri pătraţi.

La polul opus, cel mai scump imobil scos la vânzare la târg a fost un hotel de cinci stele din Predeal, cu o suprafaţă de 3.678 de metri pătraţi. Preţul cerut: 4,2 milioane de euro.

Oferte de la Târgul Naţional Imobiliar

TIP DE LOCUINŢĂ    PREŢ ÎN EURO    AMPLASARE

Casă    17.000    Poiana Câmpina

Garsonieră    18.000    Berceni

2 camere    33.000    Berceni

3 camere    51.000    Berceni

Hotel    4,2 milioane    Predeal


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite