Consiliul Concurenţei a amendat "regii asfaltului" cu 1,8 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Concurenţei a sancţionat 25 de companii implicate în construcţia de drumuri şi autostrăzi cu amenzi în valoare de 1,8 milioane de lei, pentru că nu au furnizat informaţii în cadrul unei investigaţii de cunoaştere a pieţei de profil.

În cadrul anchetei au fost transmise chestionare societăţilor din sectorul lucrărilor de construcţii de drumuri şi autostrăzi (constructori, proiectanţi, consultanţi, furnizori de materiale de construcţii etc.) referitoare la activitatea societăţilor (lucrări executate, participări la licitaţii, asociaţi, subcontractori), probleme existente pe piaţă, se arată într-un comunicat al Consiliului, citat de Mediafax.

Companiile sancţionate sunt Agenda 21-G, Apolodor Com Impex, Astaldi Spa Italia Sucursala România Bucureşti, Axa Genius, Banatica Group, Conprin, Construcţii-Proiect, Corpres, Dioma International Exim, Domus Prest, Eurogrup DG Transport, Geosist Construct, Gyndani Impex, Imob Lux Construct, Intercoman, Întreprindere Montaj-Instalaţii, Laurel, Lena Construcţii România, Lena Engenharia e Construcoes SA Portugalia Sucursala Bucureşti, Lena Eurometal Construct, Muha, Nikostimpex, Rioliv, Roco şi Zalex DG Cons.

Analiza pieţei lucrărilor de construcţii de drumuri si autostrăzi are ca principal obiectiv identificarea mecanismelor de funcţionarea pieţei, cu scopul de a descoperi şi corecta eventualele disfuncţionalităţi de natură anticoncurenţială, potrivit sursei citate.

Investigaţia sectorială a pieţei este un instrument prin care Consiliul Concurenţei evaluează situaţia concurenţei pe o piaţă naţională sau într-un domeniu de activitate. Conform Legii Concurenţei, nefurnizarea de informaţii se sancţionează cu amendă cuprinsă între 0,1% şi 1% din cifra de afaceri totală a companiei.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite