iPad, mai scump cu 25% în Europa și Marea Britanie decât în Statele Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tableta PC a celor de la Apple costă cu până la 25% mai mult în Marea Britanie, Germania, Franța sau Italia decât în Statele Unite, potrivit lui Craig James, economist șef în cadrul CommSec, citat de Reuters.

Chiar dacă prețul iPad ar fi trebuit să fie același la nivel global, indicele CommSec arată că europenii care călătoresc în Asia sau Statele Unite ar putea plăti mai puțin pentru a achiziționa o tabletă PC decât în țările de reședință. "Întrebarea este dacă Apple pretinde un preț prea mare pentru piața europeană sau dacă raportul liră-euro trebuie să se mai deprecieze pentru a uniformiza valoarea produsului" crede Craig James, economist șef în cadrul CommSec.

Indicele CommSec calculează prețul tabletei iPad din 10 țări, printre care Germania, Franța, Italia, Elveția, Spania, Marea Britanie, Japonia, Australia și Canada.


Prețul pentru cea mai ieftină variantă de iPad (cu WiFi) pornește de la 499 de dolari în Statele Unite, în timp ce în Marea Britanie varianta entry-level cu memorie de 16 Gb costă 620 de dolari. În Canada preţul este de 520 de dolari, în Japonia – 536 de dolari , iar în Australia – 533 de dolari.

Modelul de vârf al tabletei, cu o memorie de 64 de GB și conectivitate 3G, costă 829 de dolari în SUA, iar în Marea Britanie 1.010 dolari. În același timp, în Franţa, Italia şi Germania produsul are un preţ de 980 de dolari.


În România, iPad nu este distribuit încă official însă retaileri online precum eMAG sau PcFun distribuie acest produs la prețuri începând de la 2.499 de lei.

Apple a vândut două milioane de iPad-uri în mai puțin de două luni de la lansare, potrivit companiei.

Alțti concurenți ai iPad-ului apar pe zi ce trece

Asus a anunțat lansarea a două tablete concurente iPad. Astfel, cele două produse au un ecran tactil de 10, respectiv 10 inci și folosesc sistemul de operare Windows 7. Prețul unui astfel de gadget începe de la 399 de dolari pentru cea mai ieftină versiune.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite