Fondurile de pensii joacă 70 mil. euro pe bursă - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre sumele jucate de fondurile de pensii pe bursă, noul mod de calcul al preţului gazului cerut de Gazprom sau părerea lui Sebastian Vlădescu despre impozitarea pensiilor. Printre alte subiecte, euro stagnează pentru decembrie la 4,2 lei, iar Roman şi-a majorat capitalul cu 6,245 milioane de lei.

Fondurile de pensii joacă 70 mil. euro pe bursă. Fondurile de pensii private şi-au majorat constant expunerea pe piaţa de capital în ultimul an şi au ajuns în prezent la investiţii de 283 mil. lei (67 mil. euro) în acţiuni listate, de 16 ori mai mult decât în urmă cu un an. Astfel, la sârşitul lunii ianuarie fondurile de pensii obligatorii (pilonul II) aveau plasamente în valoare de 253 mil. lei în acţiuni, iar cele facultative - de 30 mil. lei, arată datele Comisiei de Supraaveghere a Sistemului de Pensii Private, scrie Ziarul Financiar.

Compania Gazprom vrea un nou mod de calcul al preţului gazelor. Gigantul energetic rus Gazprom i-a convins pe cei mai mulţi dintre parte­nerii săi europeni să accepte tranzacţtionarea gazului natural la bursele de mărfuri şi să se renunţe la actualul mod de stabilire a preţului în funcţie de cotaţia inter­naţională a petrolului. Potrivit unei surse din cadrul compa­niei, citată de Reuters, producătorul rus de gaze vrea să se protejeze astfel de declinul pieţei, potrivit Financiarul.

Sebastian Vlădescu: Toate pensiile trebuie impozitate.  Singurul om pe care statul l-a rechemat în postul de ministru al Finanţelor, în ultimii 20 de ani, Sebastian Vlădescu, a acordat un interviu în exclusivitate Money în care dezvăluie "celor pe care îi reglementează" gândurile sale despre impozitul forfetar, de ce avem salarii mici sau iminenţa impozitării tuturor pensiilor. Mai spune cum vede taxarea proprietăţilor, cum e gata ministerul să angajeze absolvenţi de Harvard, ce caută Dan Bitman şi Andrei Gheorghe la Finanţe şi dezvăluie numele purtătorului său de cuvânt.

Euro stagnează pentru decembrie la 4,2 lei. Săptămâna trecută în piaţa la termen de la Sibiu au fost tranzacţionate peste 30.000 contracte, valoarea lor reprezentând echivalentul a 66,2 milioane de lei. Pe piaţa raportului euro/leu au fost tranzacţionate 946 contracte, preţurile futures având o tendinţă de scădere, semn că investitorii nu iau în considerare o eventuală apreciere a euro peste pragul de 4,2 lei. Pragul mai sus menţionat este considerat drept rezistenţa majoră a acestui an, aşa cum o arată tranzacţiile pe decembrie care au fost realizate la 4,1863 - 4,2039 lei, închiderea de vineri fiind realizată la 4,1922 lei, potrivit Curierul Naţional.

Roman şi-a majorat capitalul cu 6,245 milioane de lei. Acţionarii companiei braşovene Roman SA au constatat finalizarea procedurii de majorare a capitalului social al societăţii cu aproximativ 6,245 milioane de lei, urmare a emisiunii unui număr de 2.497.920 de acţiuni, în urma unei hotărâri AGEA din octombrie 2009. Acţiunile amintite vor reveni acţionarului Pro Roman SA, controlată de omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie, care a subscris acţiunile şi a vărsat capitalul social, niciun alt acţionar neparticipând la operaţiunea amintită, scrie Bursa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite