FMI vine în România săptămâna viitoare să vadă proiectul de buget pe 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O delegaţie a Fondului Monetar Internaţional şi a Comisiei Europene va sosi la Bucureşti la începutul săptămânii viitoare, pentru a discuta cu Guvernul în exerciţiu despre proiectul de buget pentru 2010, a declarat Gheorghe Pogea, ministrul interimar al Finanţelor.

"Ne vom întâlni la începutul săptămânii viitoare cu reprezentanţii FMI şi ai CE, pentru o discuţie generală legată de proiectul de buget pentru 2010, de veniturile şi cheltuielile prognozate pentru anul viitor. Unii membri ai delegaţiei vor sosi luni, iar alţii marţi", a spus Pogea.

Guvernul va prezenta delegaţiei FMI şi politicile publice care trebuie incluse în proiectul de buget pe 2010. Pogea a precizat că nu există probleme cu achitarea salariilor şi pensiillor în această lună şi a arătat că autorităţile au început deja să pregătească o strategie pentru asigurarea resurselor şi în primul trimestru al anului viitor.

Potrivit unei declaraţii anterioare a purtătorului de cuvânt al Guvernului, proiectul de buget este redactat "în mare", urmând a fi luată o decizie privind alocarea fondurilor pe domeniile prioritare.

"A fost o discuţie în Guvern pe această temă. Proiectul de buget este redactat în mare parte şi urmează să fie luată o decizie politică cu privire la alocările pentru domeniile prioritate, infrastructură, investiţii, educaţie, sănătate, după care va fi asumat acest proiect de Lege şi va fi trimis Parlamentului", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului.

Reprezentul FMI în România şi Bulgaria, Tonny Lybek, a declarat în luna noiembrie că întârzierea adoptării unui buget credibil creează posibilitatea întârzierii următoarei tranşe de la FMI şi primirea acesteia concomitent cu tranşa a patra, respectiv la mijlocul lunii martie a anului viitor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite