2.000 de angajaţi din firmele de stat pleacă acasă - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre plecarea acasă a 2.000 de euro din firmele de stat, angajările făcute de SAP sau evoluţia comerţului alimentar în recesiune. Printre alte subiecte, pragurile la SIF-uri au şanse să zboare de tot, iar CNVM a autorizat piaţa spot de la Sibiu.

2.000 de angajaţi din firmele de stat pleacă acasă. Peste 2.000 de salariaţi ai mai multor companii deţinute de stat prin intermediul Ministerului Economiei vor fi disponibilizaţi în 2010, în principal pentru a respecta unele prevederi convenite în acordul încheiat de România cu FMI, a declarat secretarul de stat în minister Tudor Şerban. "Aceste disponibilizări sunt prevăzute în bugetele companiilor aflate în coordonarea Ministerului Economiei şi se vor face pentru a intra în parametrii acordului cu FMI", a afirmat Şerban, citat de Ziarul Financiar.

SAP angajează pe bandă rulantă. SAP România, filiala locală a celui mai mare producător de soluţii software destinate mediului de afaceri, va deschide anul viitor un centru de cercetare, potrivit oficialilor companiei şi va începe un proces agresiv de majorare a personalului, angajând trei-cinci oameni în fiecare săptămână. “Anul acesta am reuşit să ne conservăm resursele umane, am început să facem angajări, iar în acest moment suntem în plin proces de recrutare”, a declarat Valentin Tomşa, CEO SAP România. Potrivit acestuia, în 2010, obiectivul principal este de a se consolida pe piaţa din România, scrie Business Standard.

Cum a evoluat comerţul alimentar în recesiune.  Comerţul alimentar a simţit şocul recesiunii în primăvara acestui an, însă nu a fost afectat la fel de puternic ca alte sectoare - imobiliare, auto, electrocasnice. Chiar dacă s-a înregistrat o scădere a consumului, produsele de necesitate precum cele alimentare au rămas pe listele de cumpărături ale românilor. După ce anul trecut primul val al crizei economice a lovit piaţa de bunuri de folosinţă îndelungată (imobiliare şi auto), al doilea val s-a declanşat în luna decembrie cu impact direct asupra pieţei de mobilă, electronice şi electrocasnice. Al treilea val al crizei a fost resimţit încă de la începutul acestui an în zona de produse textile şi nealimentare, cosmetice, potrivitr Money.

Pragurile la SIF-uri au şanse să zboare de tot. Iniţiatorii proiectului ce vizează modificarea pragului de deţinere la SIF-uri se pregătesc să aducă în Parlament o nouă propunere legislativă pentru eliminarea totală a pragului, în condiţiile în care prima iniţiativă ar putea fi blocată în comisii, a declarat pentru NewsIn senatorul PD-L Iulian Urban. "Noi spunem că acest proiect de lege trebuia să treacă cu o viteză mult mai mare prin Parlament, dar probabil este blocat prin comisii tocmai pentru a se face unele jocuri pe ultima sută de metrii, anunţă Curierul Naţional.

CNVM a autorizat piaţa spot de la Sibiu. Bursa din Sibiu va lansa oficial piaţa spot în data de 22 ianuarie 2010, după ce a primit, luni, autorizarea pieţei reglementate la vedere administrată din partea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), pe lângă restul avizelor necesare. "Primirea tuturor autorizaţiilor necesare din partea CNVM si a BNR pentru piaţa spot, pentru sistemului alternativ de tranzacţionare şi pentru Depozitarul Sibex reprezintă încununarea efortului pe care l-am depus în ultimul an pentru reuşita acestor proiecte", a declarat Teodor Ancuţa, Preşedinte-Director General al Bursei din Sibiu, citat de Bursa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite