Vârtejul falimentelor se mută din retail în producţie - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre mutarea vârtejului falimentar în producţie, creşterea veniturilor Teletrans sau Impozitarea veniturilor nerezidenţilor. Printre alte subiecte, şeful Fiscului te învaţă cum să-ţi amâni datoriile la stat, iar SIF-urile sunt din nou pe val.

Vârtejul falimentelor se mută din retail în producţie. Tot mai mulţi producători din industria alimentară vor intra anul acesta în insolvenţă după ce în ultimul an au fost afectate în principal lanţurile de magazine din retailul alimentar, este de părere George Frîncu, preşedintele producătorului de panificaţie Vel Pitar. "Cred că 2010 va fi mai dificil decât 2009, deoarece vor fi mai multe falimente decât în anul care a trecut. Se simte acest lucru deoarece furnizorii nu mai acceptă termene de plată mai lungi, iar tot mai mulţi producători îşi scot la vânzare unităţile de producţie, scrie Ziarul Financiar.

Veniturile Teletrans, în creştere cu 22%. Operatorul de telecomunicaţii, Tele­trans, deţinut integral de compania na­ţio­nală de transport de energie Trans­electrica, a avut în 2009 un rulaj de 10,5 milioane de euro, în creştere cu 22% faţă de 2008 şi peste estimarea de 10%. Po­tri­vit companiei, avansul s-a datorat creşterii portofoliului de clienţi. Astfel, nu­mărul clienţilor, alţii decât Trans­elec­trica, companie care este cel mai mare client al Teletrans, a crescut cu 30%, potrivit Financiarul.

Şeful Fiscului te învaţă cum să-ţi amâni datoriile la stat. După ce Fiscul a trimis o somaţie de plată unei firme aceasta are la dispoziţie mai puţin de o lună ca să facă ceva, după care se va trezi cu sechestru pe bunuri şi conturile blocate. Acest „ceva” poate însă însemna şi un simplu telefon dat la Fisc în care să spui că n-ai bani acum dar că vei plăti peste două săptămâni, a declarat, pentru Money, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Impozitarea veniturilor nerezidenţilor. În cadrul tranzacţiilor intracomunitare şi în contextul deselor modificări suferite de legislaţia fiscală naţională, profesionistul contabil se află în situaţia de a se întâlni zilnic cu noutăţi în domeniu. Impozitarea veniturilor nerezidenţilor în diferite circumstanţe este, de asemenea, o problemă. Propunem în această ediţie expunerea modului de impozitare a veniturilor nerezidenţilor în situaţia cesiunii părţilor sociale ale unei societăţi către o persoană juridică română, în cazul în care acestea sunt deţinute de o persoană fizică, nerezidentă în România, notează Curierul Naţional.

SIF-urile, din nou pe val. Cele cinci societăţi de investiţii financiare au revenit pe creşteri în şedinţa bursieră de ieri, indicele BET-FI, care le urmăreşte evoluţia, înregistrând o apreciere de 4,71%, până la 28.631 de puncte, recuperând astfel o parte din pierderile de marţi.     Sectorul SIF a încheiat şedinţa de marţi a Bursei de la Bucureşti cu o scădere de aproape 5%, după ce Comisia pentru Politică Economică, Reformă şi Privatizare a Camerei Deputaţilor a avizat negativ proiectul de ridicare a pragului de deţinere, fapt ce a declanşat panică în piaţă, investitorii intrând puternic la vânzare, scrie Bursa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite