Cum facem rost de 75.000 RON

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Microîntreprinderile care au un istoric activ de cel puţin un an pot accesa credite speciale în valoare de maximum 75.000 RON. Împrumuturile pot fi utilizate pentru achiziţia de echipamente,

Microîntreprinderile care au un istoric activ de cel puţin un an pot accesa credite speciale în valoare de maximum 75.000 RON. Împrumuturile pot fi utilizate pentru achiziţia de echipamente, imobile sau autoturisme.
Beneficiarii trebuie să facă dovada că au înregistrat profit operaţional în ultimele trei semestre, prezentând în acest sens ultimele bilanţuri consecutive sau ultimele decizii de impunere ori, după caz, certificatul fiscal. De asemenea, trebuie să facă dovada că nu au datorii restante la bugetul de stat şi că nu au înregistrat incidente majore de neplată. Perioada de acordare este de maximum cinci ani, iar rata dobânzii este de 14% atât în RON, cât şi în euro. Principala condiţie de accesare este ca agentul împrumutat să aibă un rulaj de cel puţin 30% din cifra lunară de afaceri desfăşurat prin intermediul băncii creditoare. De exemplu, dacă solicităm o linie de finanţare pentru capitalul de lucru, trebuie să fi avut minimum 30% din cifra de afaceri lunară, rulată prin această bancă, aşa cum rezultă din bilanţ.Se percepe un comision de risc, plătibil lunar, de 0,17%, calculat la valoarea limitei de credit aprobate. Se va plăti, de asemenea, o taxă de înscriere a gajului în Arhiva Electronică. Drept garanţie, băncile creditoare pot primi bilete la ordin, avalizate de acţionarul principal al firmei solicitante, gajuri pe conturile curente şi o ipotecă pe bunul cumpărat.

Documente necesare:
Pentru persoane fizice autorizate ultima decizie de impunere de la Administraţia Financiară; certificat fiscal fără înscrieri; documente care dovedesc exercitarea unei profesii liberale; registrul de încasări şi plăţi pe ultimele 12 luni.
Pentru microîntreprinderi ultimul bilanţ şi ultima balanţă contabilă, inclusiv contul de profit şi pierderi; dosarul juridic al firmei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite