De ce nu explodează preţul aurului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În condiţiile în care americanii sunt în continuare cheltuitori şi SUA trebuie să salveze Europa prin schimb valutar cu Banca Centrală Europeană (BCE), nu ar trebui ca preţul aurului să crească? Da, ar trebui, dar există câteva lucruri care ţin preţul aurului în frâu, potrivit “Business Insider”.

Nimic nu este întâmplător. Există câteva explicaţii simple pentru care preţul aurului nu explodează, iar acestea sunt:

1.Falimentul fondului MF Global, al şaptelea cel mai mare faliment din istoria Americii, a determinat un grad mare de lichidităţi, inclusiv în cazul aurului. Mulţi investitori au fost nevoiţi să vândă, fie că au vrut sau nu. Acest lucru este similar cu situaţia în care marile declinuri din piaţa de capital au forţat fondurile şi alţi mari investitori pentru a vinde aur, astfel încă să crească numerarul pentru apeluri în marjă sau pentru a satisface cererile de răscumpărare.

2.Dolarul a crescut. Banii care au fugit din zona euro, au ajuns o parte din ei în bondurile americane, ceea ce a însemna că banii din Europa s-au convertit în dolari.

3. Pierderile fiscale în sezonul de vânzări, un alt lucru ce a avut impact asupra stocurilor de aur. Fondurile şi investitorii individuali s-au văzut nevoiţi să vând la preţuri mai mici din cauza fiscalităţii.

Evoluţia aurului din 2001 până în 2011

image
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite