Oportunităţi în „Perla Moldovei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul tot mai mare de turişti care vizitează oraşul Piatra Neamţ este unul dintre factorii de succes pentru o investiţie în zonă. Piaţa imobiliară din Piatra Neamţ oferă o multitudine de oportunităţi de investiţii, în condiţiile în care oferta este una bogată, iar preţurile au scăzut cu până la 40%.

La capitolul ofertă nimeni nu se poate plânge. „Există imobile de vânzare în Piatra Neamţ, ai de unde să alegi, de la case bătrâneşti, până la vile noi, moderne”, spune Narcis Cazacu, agent al Start Imobiliare Piatra Neamţ.

Metrul pătrat de locuinţă costă, în medie,  între 500 şi 700 de euro. Preţurile au scăzut cu aproximativ40%  faţă de anul trecut, potrivit consultanţilor din piaţa locală.

Astfel, oportunităţile în zonă sunt extrem de mari. Cererea, deocamdată încă mică, vine mai ales din partea oamenilor de afaceri.„În prezent, se fac extrem de puţine tranzacţii.

Cererea vine din partea investitorilor care vor să-şi dezvolte afaceri aici, dar şi să aibă o casă de vacanţă a lor”, explică Florin Hîrţan, administrator al firmei Euroland. De aceeaşi părere este şi Monica Bonciu, broker imobiliar al agenţiei TDM Comp Piatra Neamţ.

„Proprietăţile din oraş sunt încă foarte căutate, dar acum mai mult la nivel de interes decât de vânzări efectiv încheiate. Clienţii sunt atât oameni de afaceri, cât şi persoane care vor o casă de vacanţă”, spune ea.

Oraşul de sub Pietricica, la cote înalte

Există şi zone cu un grad mai mare de interes în această regiune, spre exemplu zona Pietricica. „Aceasta se menţine încă la cote înalte. Este încă foarte căutată de amatorii de case în zonă”, susţine Monica Bonciu.

De altfel, în anii de boom imobiliar, aici erau cele mai multe tranzacţii din zonă. Investitorii spanioli şi italieni cumpărau atât case, cât şi terenuri. Nici bucureştenii, clujenii sau arădenii nu ocoleau „Perla Moldovei”.

Până în toamna lui 2008, consultanţii imobiliari din Piatra Neamţ abia făceau faţă cererilor, în prezent însă tranzacţiile caselor de vacanţă din zonă se concretizează dificil şi foarte rar. Cu toate acestea, proprietăţile de aici pot fi încă profitabile. Turiştii, cei care pot rentabiliza un asemenea bun imobiliar, vin în număr tot mai mare în oraşul de la poalele Pietricicăi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite