Cea mai scumpă casă, 106 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Castelul Hearst din Beverly Hills are o suprafaţă locuibilă de 23.000 mp Unicitatea şi luxul costă. Astfel că pe piaţa internaţională a proprietăţilor rezidenţiale, case ale căror

Castelul Hearst din Beverly Hills are o suprafaţă locuibilă de 23.000 mp

Unicitatea şi luxul costă. Astfel că pe piaţa internaţională a proprietăţilor rezidenţiale, case ale căror preţuri depăşesc 10 milioane de euro, nu mai sunt o raritate.

Cea mai scumpă proprietate scoasă la vânzare în prezent este castelul Hearst, din California. Pentru suma de 106 milioane de euro, bogaţii lumii pot deveni proprietarii celebrei locuinţe care a aparţinut magnatului William Randolph Hearst, potrivit revistei americane "Forbes".

Construită în 1926 în stil mediteraneean, casa a fost folosită la filmările unor scene din filmul "The Godfather". Locaţia înglobează şase clădiri cu un total de 29 de dormitoare, 40 de băi, trei piscine şi un teatru. Vila se află pe un teren de 6,5 acri din Beverly Hills şi are o suprafaţă locuibilă de 23.000 de metri pătraţi.

Îmbinare de stil roman şi grecesc

Una dintre piscine a devenit de-a lungul timpului şi cea mai cunoscută dependinţă a castelului. Bazinul a fost transportat din Europa şi reamenajat pe uriaşa proprietate.

El imită, la o scară uriaşă, o baie romană şi are o capacitate de 1,3 milioane de litri de apă. Hearst a cheltuit o avere pentru a-l decora îmbinând stilul roman al piscinei cu statuile clasice şi coloanele specifice unui templu grecesc.

Nu doar locaţia excelentă a proprietăţii este "de vină" pentru preţul cerut. Zona este inaccesibilă celor care nu au un cont de cel puţin un milion de euro disponibil pentru achiziţii imobiliare. Aceasta este, de altfel, suma minimă necesară pentru a cumpăra chiar şi cea mai modestă locuinţă din Beverly Hills.

Castelul Hearst adăposteşte una dintre marile colecţii de statui greceşti. Primul proprietar al casei, unul dintre cei mai cunoscuţi moguli din lumea mass-media americană, pare să nu se fi uitat la sumele uriaşe investite în antichităţile care încă decorează reşedinţa. Porţelanuri, tapiţerii, tablouri cresc valoarea fiecărui metru pătrat al castelului.

120.000 de dolari, investiţia iniţială

Notorietatea locaţiei este dată şi de vedetele invitate să locuiască aici. Gary Cooper, Charlie Chaplin, Rudolf Valentino sau Clark Gable sunt doar câţiva dintre cei care şi-au petrecut o noapte într-unul dintre cele 29 de dormitoare. Cel mai cunoscut vizitator a fost însă John F. Kennedy. Preşedintele american şi-a petrecut aici o parte din luna de miere împreună cu soţia sa, Jackie.

Şi cum, în State, istoria este la mare preţ, şi valoarea proprietăţii a crescut exponenţial de-a lungul timpului. William Randolph Hearst a cheltuit numai 120.000 de dolari pentru casa în care a locuit vreme de patru ani, împreună cu soţia sa, actriţa Marion Davies.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite