A fost pusă piatra de temelie a celui mai mare mall din Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania de dezvoltare imobiliară TriGranit, cunoscută în special pentru proiectul Esplanada din Bucureşti, a început lucrările de construcţie pentru centrul comercial Polus Center

Compania de dezvoltare imobiliară TriGranit, cunoscută în special pentru proiectul Esplanada din Bucureşti, a început lucrările de construcţie pentru centrul comercial Polus Center Constanţa.

Proiectul va avea o suprafaţă închiriabilă de 50.000 de metri pătraţi, va necesita o investiţie de 140 milioane de euro şi va fi livrat pe piaţă în al doilea trimestru al anului viitor.


Cu o suprafaţă totală construită de 105.000 de metri pătraţi, mallul va fi cel mai mare centru comercial regional şi de distracţii din Constanţa şi va dispune de 2.200 de locuri de parcare şi de 170 magazine. "Polus Center Constanţa este preînchiriat în proporţie de 62%, cifră ce reprezintă aproximativ 28.000 de metri pătraţi", a declarat Arpad Torok, directorul de dezvolatare al proiectului. Mallul va fi dezvoltat pe un teren aparţinând lui Arpad Paszkany, proprietarul echipei de fotbal CFR Cluj.


10-12 milioane de vizitatori pe an

Ancora locaţiei va fi hipermarketul Auchan, care va ocupa o suprafaţă de 16.000 de metri pătraţi. Antreprenorul general al proiectului este compania maghiară Arcadom. Terenul pe care va fi construit mallul Polus este situat în imediata apropiere a centrului comercial TOM, a cărui ancoră este hipermarketul Carrefour. Dezvoltatorii mizează pe locaţia deosebită a proiectului (în apropierea staţiunii Mamaia) şi pe numărul mare de turişti care vizitează Constanţa în timpul sezonului estival. De aceea, reprezentanţii companiei spun că se aşteaptă ca 10-12 milioane de vizitatori să le calce pragul încă din primul an.


Compania a finalizat anul trecut primul proiect de pe piaţa autohtonă, Polus Center din Cluj, în urma unei investiţii de 140 milioane de euro. Centrul comercial a fost achiziţionat ulterior de fondul austriac de investiţii Immoeast într-o tranzacţie de 210 milioane de euro, printr-un contract de tip forward purchase (plata se face în mai multe etape pe parcursul lucrărilor de construcţie).


Şi proiectul de la Constanţa va fi achiziţionat în acelaşi sistem - forward purchase - de către Immoeast, astfel încât la inaugurarea de anul viitor acesta se va afla în proprietatea investitorului austriac.


În urma tranzacţiilor, TriGranit va fi în continuare administratorul locaţiilor, Immoeast urmând să fie proprietarul şi beneficiarul chiriilor obţinute de malluri. Dezvoltatorul şi-a anunţat intenţia de a construi o serie de alte proiecte de tip mall la Braşov, Arad, Timişoara, Bacău, Galaţi şi Oradea.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite