Ce poţi cumpăra cu 1,8 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 În Capitală, acest buget este suficient pentru a achiziţiona cel mai scump penthouse. Unul dintre cele mai exclusiviste proiecte rezidenţiale de la noi, La Stejari, se poate lăuda cu cel mai scump apartament din România.

Pentru 1,8 milioane de euro, poţi fi proprietarul unui penthouse de aproximativ 600 de metri pătraţi, la Snagov. Cu aceeaşi sumă pot fi achiziţionate adevărate moşii în diverse colţuri ale lumii. Dar mai ales în pieţe afectate de criza financiară, unde proprietăţile se devalorizează pe zi ce trece.

Construită într-un stil postmodernist, la periferiile Lisabonei, o vilă de 530 de metri pătraţi utili costă cu doar 800.000 de euro mai mult decât penthouse-ul din apropierea Bucureştiului. Veche de 12 ani, reşedinţa dispune de un parc de 10 hectare. Mai mult, pentru cei 1,8 milioane de euro plătiţi primeşti şi o parcelă de plajă privată. Casa are şase dormitoare şi cinci băi, un living dotat cu şemineu şi trei garaje acoperite. Taxele anuale pentru această vilă sunt de peste 16.360 de euro, potrivit agenţiei imobiliare Daniel Gale.

Chilipir la New York

Cu puţin peste 1,8 milioane de euro poţi cumpăra o vilă chiar şi la New York. Scăderile de preţuri întâlnite în metropola americană au dus la oferte fără precedent pe piaţa rezidenţială. La 40 de minute de Manhattan, cei interesaţi de achiziţionarea unei case pot găsi o vilă cu trei etaje, construită în 1886 şi reabilitată în 1995.

Cu o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, imobilul are şase dormitoare şi şapte băi, iar parterul este împărţit într-un living uriaş, un dinning şi bucătărie. Majoritatea dormitoarelor au vedere înspre pădure şi lac. Proprietatea dispune inclusiv de un ponton, iar suprafaţa totală a terenului aferent depăşeşte 13 hectare, potrivit „The New York Times“. Reşedinţa este integral mobilată, iar taxele anuale sunt de aproximativ 13.500 de euro.

De trei ori mai mici sunt taxele pe care un potenţial cumpărător le-ar plăti dacă ar achiziţiona o reşedinţă în Sedona, din statul american Arizona. Vila dispune de patru dormitoare şi costă mai puţin de 1,6 milioane de euro, potrivit agenţiei imobiliare  Windermere Real Estate.

Terminată cu doar doi ani în urmă, reşedinţa a fost construită în stil colonial şi dispune de un living de peste 90 de metri pătraţi, decorat cu motive florale. Dormitoarele sunt decorate fiecare într-o altă culoare. În cel matrimonial, culoarea predominantă este cea roşie. Draperiile care decorează ferestrele sunt din mătase şi au fost aduse din China de actualii proprietari.

Camera are o suprafaţă utilă de 40 de metri pătraţi. Cât o garsonieră mare din Bucureşti. Oraşul găzduieşte anual un festival internaţional de film, unul de jazz, şi pe timpul verii, o serie de concerte de muzică de cameră. Sedona se află la doar două ore şi jumătate distanţă de mers cu maşina până la Marele Canion.

Două vile la preţul unui penthouse

În celălalt colţ al lumii, în Spania, mai precis în Costa del Sol, cu 1,8 milioane de euro poţi cumpăra nu o singură casă luxoasă, ci chiar două. În oraşul Marbella, o locuinţă impozantă cu arhitectură mediteraneeană, specifică zonei, costă puţin peste 900.000 de euro, potrivit Knight Frank. Vederea la Mediterană şi suprafaţa terenului de peste opt hectare sunt principalele motive ale preţului piperat.

Dar aceeaşi vilă era scoasă la vânzare anul trecut pentru 1,3 milioane de euro. Reducerea de 400.000 de euro în decurs de un an nu a adus însă cumpărătorul aşteptat de actualii proprietari.

Cunoscută pentru cele mai scumpe case din America de Sud, în Brazilia poţi cumpăra cu 1,8 milioane de euro o proprietate excentrică în Sao Paolo. Cu 33 de camere, dintre care zece băi, vila este construită la începutul secolului. Reşedinţa este situată pe o colină, iar terenul aferent proprietăţii este de peste 30 de hectare.

Mersul preţurilor

În zone cu o piaţă a luxului foarte dezvoltată, precum coasta Mediteranei, o casă poate fi cumpărată cu sute de mii de euro mai puţin faţă de 2007.

În Costa del Sol, o vilă cu cinci dormitoare, la cinci sute de metri de plajă, costă acum doar 360.000 de euro. În Lisabona, un penthouse  central de 280 de metri pătraţi costă puţin peste 400.000 de euro.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite