Top cinci cele mai ieftine vile noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţurile proprietăţilor variază între 40.000 şi 80.000 de euro, iar suprafeţele sunt cuprinse între 140 şi 180 de metri pătraţi construiţi. În 2008, Piteştiulera oraşul cu cea mai scumpă garsonieră din ţară. Anul acesta aici se află cea mai ieftină vilă nouă.

Locul I

40.000 de euro, Piteşti. Locuinţa are 160 de metri pătraţi construiţi, 450 de metri pătraţi de teren şi utilităţi. Vila a fost finalizată în acest an, la şapte kilometri de oraş, într-un cartier periferic al Piteştiului. Aşa ara­tă cea mai ieftină vilă nouă de pe teritoriul ţării noastre în prezent.

„Practic această casă mai are nevoie doar de vopsea pe pereţii interiori, am lăsat acest aspect la ale­gerea cumpărătorului. În zo­nă sunt şi magazine, şcoli, grădiniţe, însă majoritatea locuitorilor de aici prefe­ră să-şi transporte copii în oraş", spu­ne Daniel Mitroi, director al agenţiei Imperial Grup House Piteşti. Cel mai mare de­za­vantaj al zonei este lipsa trans­portului în comun.

Locul II

40.500 de euro, Brăila. Vila are un teren de 300 de metri pătraţi, o suprafaţă construită de 150 de metri pă­traţi construiţi şi este finalizată în anul 2008, la cheie. „O avem la vânzare de aproximativ trei luni.

Deşi este foarte accesibilă ca preţ, lumea nu se înghesuie, ma­jori­ta­tea oamenilor preferând să-şi pătreze banii, mai ales în această perioadă de sfârşit de an", explică Daniel Bu­nea, directorul firmei de con­sultanţă imobiliară Ecua­tor Imobiliare din Brăila. Locuitorii cartierului au toate fa­cilităţile necesare, cum ar fi unităţi de învăţământ, magazine, acces la mijloace de transport în comun şi la infrastuctura oraşului.

Locul III

60.000 de euro, Suceava. Vila este finalizată în 2009, în afara oraşului, are 180 de metri pătraţi construiţi şi 500 de metri pătraţi de te­ren, la cheie. „Are mici defi­ci­enţe la capitolul utilităţi. În această zonă nu este gaz încă, nici apă curentă, însă are în curte fântână cu hidrofor şi fosă septică", susţine Mihai Olimpiu, broker imobili­ar al Imostar Suceava.

Locul IV

70.000 de euro, Craiova. Este vorba despre o casă la cheie, cu parter plus mansardă de 140 de metri pătraţi utili şi o parcelă de teren de aproximativ 150 de metri pătraţi, în oraş, cu toate utilităţile, finalizată în 2008.

„Este o ofertă destul de bună pentru o casă nou construită plasată destul de aproape de centrul oraşului şi sper să o vindem curând", afirmă Cristian Clenciu, general manager al CDC Imobiliare Grup Craiova.

Amplasamentul oferă toate facilităţile, inclusiv cele sociale, precum şcoli, grădiniţe sau supermarketuri.

Locul V

80.000 de euro, vilă cons­truită în 2008 în Mediaş, cu 160 de metri pătraţi utili, în oraş, între zona periferică şi centrală, cu 400 de metri pătraţi de teren, la cheie. „Oferte de case noi există în zona noastră, însă sunt şi oameni care cer mai mult decât poate du­ce cumpărătorul.

Această ofertă este destul de bună pentru această suprafaţă şi mai ales datorită amplasă­rii sale, foarte aproape de zona centrală a oraşului", explică Vasile Puşcă, asociat al firmei de profil Helios Imobiliare Mediaş.

Constanţa, ofertele cele mai scumpe

La polul opus, una dintre cele mai scumpe case la cheie se află în comuna Agigea, situată la 12 kilometri de municipiul Constanţa. Aceasta are 170 de metri pătraţi construiţi şi un teren de 380 de metri pătraţi, este finalizată în 2007 şi costă 135.000 de euro.

„Este amplasată în centrul Agigei, unde există toate utilităţile, cu o infrastructură bună, cu şcoli şi magazine în zonă", afirmă Leonard Budeşcan, administrator al Euroclas Invest Constanţa. În această zonă preţurile nu se lasă mai prejos nici în alte localităţi. În Constanţa, preţurile de pornire la casele noi pornesc de la 200.000 de euro, iar în staţiuni precum Mamaia Sat se poate găsi o vilă şi la 150.000 de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite