Terminal ecologic la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terminal ecologic la Sibiu
Terminal ecologic la Sibiu

Spaţiul va deservi transporturi internaţionale. Centrul logistic este al doilea deschis de către compania austriacă Gebrüder Weiss în România în acest an şi va deservi jumătatea superioară a ţării.

Compania Gebrüder Weiss (GW) intenţionează să construiască un terminal logistic ecologic la Sibiu, care va fi folosit in viitorul apropiat pentru transporturi internaţionale, atât importuri cât şi exporturi. „Investiţia de la Sibiu reprezintă un pas important pentru GW România.

Noul terminal este foarte important pentru dezvoltarea în continuare a reţelei de distribuţie terestră şi pentru a satisface toate cerinţele clienţilor noştri existenţi şi poţentiali“, spune Thomas Moser, manager regional GW. Pe terenul de circa 27.000 de metri pătraţi vor începe construcţiile în aproximativ două luni, iar investitorii preconizează că noul terminal va fi deschis la sfârşitul primului trimestru din 2010. Investiţia este estimată la aproximativ 3 milioane de euro.

Localizat în proximitatea municipiului Sibiu, noua construcţie va oferi până la 6.000 de metri pătraţi de spaţiu pentru servicii logistice, între 1.500 şi 3.000 de metri pătraţi pentru operaţiuni de cross-docking (sistem de distribuţie în care marfa importată nu este depozitată, ci pregătită pentru un nou transport) şi încă 200 de metri pătraţi de spaţii pentru birouri.

În prezent, GW România are peste 150 de angajaţi şi a investit în 2008 şi 2009 peste 15 milioane de euro pentru dezvoltarea unui alt terminal logistic în Bucureşti. Acesta cuprinde aproximativ 8.500 de metri pătraţi de spaţii de depozitare, 2.500 de metri pătraţi de spaţii de cross-docking şi 1.300 de metri pătraţi de birouri pentru 100 de angajaţi.

Spaţiul este dotat cu 15 rampe de intrare cu docuri acoperite, 14 rampe de ieşire cu docuri acoperite, două rampe de încărcare laterală, monitorizare video internă şi externă 24 ore şi acces controlat electronic.

Proiecte mari de viitor

Sumele investite fac parte dintr-un buget mai mare dedicat unor dezvoltări în toată Europa. „Vom continua cu investirea a 100 milioane de euro în Europa Centrală şi de Est, pentru moment.“ spune Wolfgang Niessner, CEO GW.

În România, cifra de afaceri a companiei estimată pentru 2009 este de 15 milioane euro. Concernul Gebrüder Weiss, cu sediul în Lauterach (Vorarlberg, Austria), are în total mai mult de 4.300 de angajaţi în 130 de amplasamente din lume.

GW este prezent în Europa Centrală şi de Est în Austria, Elveţia, Germania, Republica Cehă, Italia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croaţia, Serbia, Bulgaria, România şi Ucraina. Pentru anul financiar 2008, compania de logistică a generat o cifră de afaceri de 990 de milioane de euro.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite