Ţările din Caraibe fentează criza imobiliară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţările din Caraibe fentează criza imobiliară
Ţările din Caraibe fentează criza imobiliară

Locuinţele din Belize, Costa Rica şi Republica Dominicană nu au fost afectate de scăderi ale preţurilor. Altădată destinaţii turistice exotice, insulele din Caraibe sunt acum pieţele imobiliare care au ieşit câştigătoare din confruntarea cu criza.

Proprietarii din aceste regiuni au fost feriţi de virusul deprecierilor din sectorul rezidenţial. Investitorii cu lichidităţi găsesc aici, pe lângă peisaje tropicale, locuinţe la preţuri ce nu sunt ameninţare de scăderi. În contextul economic actual, pentru cumpărători, o astfel de ofertă este o adevărată oportunitate.

Mai mult, în 2009, în cele 26 de pieţe imobiliare din Marea Caraibelor preţurile vor creşte. „Este departe de adevăr afirmaţia potrivit căreia toate pieţele se află pe o pantă descendentă”, spune Wini Dean, borker al agenţiei Caribbean Land and Property. Nici tranzacţiile imobiliare nu au avut de suferit din cauza crizei.

Casă la Tropice cu Buget de 100.000 de euro

Potrivit aceluiaşi agent, în prezent, companiile de consultanţă şi intermediere sunt mai ocupate decât oricând cu investitorii care caută plasamente sigure în Caraibe.

Una din ţările populare în rândul investitorilor este Belize. Proprietăţile de aici sunt căutate în continuare în rândul investitorilor datorită plajelor şi pădurilor tropicale, a peisajului exotic şi mai ales graţie prezenţei celei de-a doua bariere de corali, ca dimensiune, din lume.

Pentru că este cea mai puţin populată ţară din America Centrală, Belize oferă o multitudine de facilităţi precum taxe zero la achiziţionarea unei proprietăţi pentru persoanele interesate să se stabilească aici. Cu un buget de 100.000 de euro poţi cumpăra aici o vilă cu un etaj, construită pe un teren de aproximativ două hectare, potrivit agenţiei Belize Real Estate.

Republica Dominicană cea mai ieftină

Şi Costa Rica se află în lista de recomandări a agenţilor imobiliari pentru o investiţie sigură în 2009. În San Jose, o casă mobilată şi cu piscină poate fi cumpărată pentru 130.000 de dolari. Pentru un apartament cu finisaje de lux dintr-un proiect nou, tot din San Jose, trebuie să plăteşti 150.000 de dolari. Locuinţa poate fi şi închiriată cu 1.200 de dolari pe lună, potrivit portalului imobiliar EscapeArtist.com. Ca o certitudine pentru cumpărători, Dean subliniază că sistemul bancar de aici este stabil. Nu de puţin ori, Costa Rica este numită “Elveţia Americii Latine”.

Considerabil mai ieftine sunt locuinţele din Republica Dominicană. În cele mai multe cazuri, cu mai puţin de 100.000 de dolari poţi cumpăra o vilă la ţară cu două dormitoare, conform ofertelor agenţiei Dominican Republic Real Estate. De aici nu lipsesc însă nici case foarte scumpe. O vilă din Cabrera cu 13 dormitoare şi 15 băi este scoasă la vânzare pentru fabuloasa sumă de 20 de milioane de dolari.

Singura problemă pe care un cumpărător final o poate întâlni odată ce s-a mutat în una din cele trei ţări este legată de numărul mic al locurilor de muncă disponibile. Cei mai mulţi băştinaşi trăiesc, însă, din turism. 

20 de milioane de euro costă o vilă cu 13 dormitoare din Cabrera.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite