Sonae Sierra a inaugurat centrul comercial Loop 5

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sonae Sierra a inaugurat centrul comercial Loop 5
Sonae Sierra a inaugurat centrul comercial Loop 5

Companiile Sonae Sierra şi Foncière Euris au inaugurat vineri un mall în apropiere de Frankfurt, în urma unei investiţii de 265 de milioane de euro. Arhitectura centrului comercial este inspirată din domeniul aviaţiei. Mallul poate găzdui un milion de vizitatori şi are o suprafaţă totală închiriabilă de 56.500 de metri pătraţi.

Mallul Loop 5, denumit astfel pentru a accentua tematica inspirată din aviaţie a centrului comercial, este situat în apropierea aeroportului internaţional Frankfurt şi a Agenţiei Spaţiale Europene.

Unul dintre elementele de atracţie ale centrului este un avion MIG 21 rusesc, cumpărat din Polonia contra sumei de 80.000 de euro.

„Este uşor să cumperi un avion în prezent. Mai greu este să-l reconfigurezi pentru a putea fi folosit într-un mall. A trebuit să «demilitarizăm» aeronava şi a fost nevoie şi de un certificat de la guvernul german”, povesteşte Ingo Nissen, country representative şi managing director of development pe România în cadrul Sonae Sierra.

600.000 de vizitatori lunar

Criza nu a afectat foarte mult comportamentul consumatorului german, potrivit lui Dirk Nadig, project manager development coordinator – Germania.

Acesta este motivul pentru care reprezentanţii Sonae Sierra se aşteaptă la un număr lunar de vizitatori cuprins între 500.000 şi 600.000.

Chiriaşii par să împărtăşească şi ei această viziune, din moment ce 155 dintre cele 175 de magazine sunt ocupate.  Loop 5 a presupus o investiţie de 265 de milioane de euro şi este deţinut în proporţii egale de companiile Sonae Sierra şi Foncière Euris.

Magazinele principale sunt Aldi, C&A, Deichmann Schuhe, Das Depot, Dielmann, dm Drogerie, Envita Bio Supermarkt, ESPRIT, Faix Spiel & Freizeit, H&M, Intersport, Jack & Jones/Vero Moda, New Yorker, Peek & Cloppenburg, Roland Schuhe, Saturn, Shoe4You, S. Oliver, Sons & Daughters, Thalia, xenos şi Zapata.

Strategia dezvoltatorilor se axează şi spre atragerea de chiriaşi locali. Proporţia vizată a acestora este de 30% din total. Tematica principală a LOOP5 este aviaţia. Numărul 5 se referă la localizarea în apropierea autostrăzii A5.

Design inspirat din aviaţie

image

Interiorul centrului comercial are patru holuri pe această temă, conducând vizitatorii prin fascinanta istorie a zborului, cu referinţe de design din „Epoca jet-ului”, „Pionierii aviaţiei”, „Aviaţie contemporană” şi „Epoca de aur a aviaţiei”.

De asemenea, sunt referiri despre acest subiect in exteriorul clădirii: forma acoperişului din sticlă se bazează pe designul unei piese de avion, iar structura lamelară a faţadei se referă la ingineria aviatică. 

„Dezvoltarea unui mall cu o arhitectură tematică presupune fonduri mai mari decât în cazul unui centru comercial «obişnuit». Banii sunt cheltuiţi cu folos însă, lucru care reiese din numărul crescut de vizitatori”, precizează Nissen.

Sonae Sierra deţine 52 de centre comerciale în Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, România şi Brazilia, cu o suprafaţă totală de închiriat de peste 1,9 milioane de metri pătraţi.

Sonae Sierra are trei proiecte în dezvoltare si 11 proiecte noi în diferite faze ale dezvoltării în Portugalia, Italia, Germania, Grecia, România şi Brazilia. În anul 2008, centrele Sonae Sierra au primit peste 429 de milioane de vizitatori.

image

Dezvoltarea unui mall cu o arhitectură tematică presupune fonduri mai mari decât în cazul unui centru comercial „obişnuit“. Banii sunt cheltuiţi cu folos însă, lucru care reiese din numărul crescut de vizitatori.

image


Ingo Nissen
country representative România

Malluri tematice în lume

  • Centrul comercial CrossIron Mills a fost inaugurat în a doua jumătate a lunii august în Calgary, Canada. Mallul integrează în designul său teme locale, precum energia şi fermele. Peste 250.000 de persoane au vizitat centrul în timpul inaugurării care a durat cinci zile. Suprafaţa totală închiriabilă este 102.000 de metri pătraţi. Există 17 chiriaşi-ancoră, 200 de magazine şi restaurante, precum şi 6.300 de locuri de parcare.
  • Pitt Street Mall din Sidney, Australia, este în fapt o arteră comercială. Zona va fi reamenajată anul viitor, printr-un sistem de lumini şi fântâni, astfel încât să amintească de Tank Stream, un râu pe malurile căruia a fost ridicată metropola australiană. Râul era în trecut vital pentru resurse precum apa şi peştele. Tank Stream există şi astăzi, dar este acoperit şi folosit drept canal colector pentru apa de ploaie. Canalul poate fi vizitat în cadrul unui tur organizat.
Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite