Proiecte noi de spaţii logistice şi de retail

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiecte noi de spaţii logistice şi de retail
Proiecte noi de spaţii logistice şi de retail

Olympian Logistics Parks Network din Braşov a fost lansat chiar dacă nu are chiriaşi. Investiţia în mallul Gold Plaza din Baia Mare se ridică la 97 de milioane de euro. Centrul comercial este încă în construcţie.

În comuna Cristian, de lângă Braşov, s-a inaugurat recent primul parc logistic din reţeaua de trei astfel de centre dezvoltate de companiile GE Real Estate, acţionarul majoritar, şi Helios Phoenix. Prima etapă a Olympian Logistics Parks Network este „Olympian Braşov“, care se întinde pe o suprafaţă de 9,3 hectare pe care au fost construite, deocamdată, două din cele şase spaţii.

Suprafaţa celor două clădiri deja construite este de 18.100 de metri pătraţi. Celelalte două parcuri logistice vor fi Olympian Timişoara şi Olympian Bucureşti-Chiajna. „Suntem în discuţii cu şase potenţiali clienţi pentru închirierea acestor două spaţii, însă deocamdată nu avem încheiat niciun contract”, a spus Leslie Warren, leasing director al centrului.

Investitorii General Electric Real Estate şi Helios Phoenix nu au vrut să ofere detalii cu privire la valoarea investiţiei. Metrul pătrat în acest centru se închiriează în medie, cu patru- cinci euro. „Sperăm ca în doi an să finalizăm construcţia parcului din Braşov, respectiv cele şase clădiri care există în proiect. Totul depinde de piaţă”, a declarat Nestor Myrianthous, CEO al Helios Phoenix.

Singurul mall din Maramureş

Proiectul comercial din Baia Mare va avea peste 30.000 de metri pătraţi suprafaţă închiriabilă, ceea ce înseamnă 150 de magazine şi un cinematograf cu şase săli. „Suntem acoperiţi în acest moment, pentru că în următorii cinci ani nu vom avea concurenţă”, a declarat Gabor Futo, managerul dezvoltatorului Futureal Grup. Gold Plaza este deţinut în prezent de Futureal şi de fondul Immoeast.

„Vrem la ca finalizarea acestui proiect, respectiv în septembrie 2010, să aşteptăm cei peste un milion de vizitatori ai mallului Gold Plaza Baia Mare”, spune Gabor Futo. Fondul austriac ar urma să cumpere în totalitate Gold Plaza Baia Mare la finalizarea lucrărilor.

Primul ansamblu pe structură metalică

image


Lansări de proiecte noi au loc şi pe segmentul rezidenţial. Dezvoltatorul imobiliar ARH Ventures construieşte primul proiect imobiliar bazat pe structură metalică: Maple Place. Ansamblul, situat pe un teren de 36.000 de metri pătraţi din localitatea Baloteşti, judeţul Ilfov, va cuprinde 82 de vile tip duplex, cu suprafeţe desfăşurate de 164 de metri pătraţi.

Investiţia de opt milioane de euro va fi finalizată la sfârşitul anului 2011. O locuinţă cu un etaj costă aproximativ 155.555 de euro, dar dezvoltatorul spune că acest preţ este unul promoţional şi va creşte în următoarele luni.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite