„New York Times“ îşi vinde sediul din lipsă de lichidităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebra publicaţie americană a demarat discuţiile în vederea vânzării unei importante porţiuni din sediul central din Manhattan către W.P. Carey & Co, companie de investiţii în sectorul

Celebra publicaţie americană a demarat discuţiile în vederea vânzării unei importante porţiuni din sediul central din Manhattan către W.P. Carey & Co, companie de investiţii în sectorul imobiliar, potrivit Bloomberg. Această mişcare face parte dintr-un plan anunţat anterior de creştere a lichidităţilor şi a acoperirii datoriilor ziarului. New York Times doreşte să vândă 19 din cele 25 de etaje ale clădirii pe care le are în proprietate. În total, clădirea are 52 de etaje.

Credit de 400 de milioane de dolari

Ziarul are nevoie de bani după scăderea semnificativă a vânzărilor de publicitate şi apropierea termenului limită de plată a unei linii de credit de 400 de milioane de dolari. Datoria către bănci trebuie plătită până în luna mai. Din această tranzacţie compania se aşteaptă să încaseze aproximativ 225 de milioane de dolari.

Tranzacţia va fi una de tip sale-leaseback (etajele vor fi vândute şi reachiziţionate ulterior în leasing). Restul de bani necesari achitării creditului ar putea proveni de la miliardarul mexican Carlos Slim, care a anunţat că este dispus să împrumute ziarului 250 milioane de dolari.Sediul central al ziarului american este unul din zgârie-norii celebri din New York cu o înălţime de 319 metri. New York Times, ziar controlat de familia Ochs-Sulzberger, deţine 58% din clădire. Restul de 487.000 metri pătraţi sunt proprietatea companiei Forest City Ratner.

Celebra publicaţie americă, New York Times caută un cumpărător şi pentru participaţia de 17,5% pe care o deţine la echipa de baseball Boston Red Sox.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite