Metropolis Center a costat 38 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Metropolis Center a costat 38 de milioane de euro
Metropolis Center a costat 38 de milioane de euro

Centrul cuprinde aparthotelul Starlight Suiten, o zonă de birouri şi una de retail. Complexul este evaluat de către developer la 65 de milioane de euro. Profitul anual estimat se ridică la 5,5 milioane de euro.

Dezvoltatorul austriac  Soravia deţine în portofoliu, pe lângă Metropolis Center, două terenuri în Bucureşti. Unul dintre ele este situat în zona Mihai Bravu.

„Lotul are o suprafaţă de 7.700 de metri pătraţi şi deţinem autorizaţia de construcţie pentru 100.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri. Am amânat demararea construcţiei din cauza situaţiei economice nefavorabile. Suntem în faza de pre-marketing în prezent, nu avem încheiat niciun contract de închiriere în acest moment”, spune Karl Goeth, managing partner al Soravia Real Estate pentru Europa Centrală şi de Est.

40.000 de metri pătraţi expropriaţi

Al doilea lot este situat în nordul Capitalei, în apropierea şoselei de centură şi în proximitatea viitoarei autostrăzi Bucureşti-Braşov.

„Din cei 300.000 de metri pătraţi pe care îi deţinem în zona Ştefăneşti, 40.000 de metri pătraţi sunt în situaţia de expropriere, pentru că autostrada va trece practic prin lotul nostru. Nu ştim ce vom construi acolo. Variantele sunt un shopping center, un outlet sau un centru logistic”, explică Goeth.

Metropolis Center cuprinde 11.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri, închiriaţi în proporţie de 80%. Printre chiriaşi se numără Advent International, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, DLA Piper şi Parexal Internaţional.

Mega Image este unul dintre chiriaşii zonei de retail a centrului, urmând să mai fie deschise un restaurant şi o cafenea. Reprezentanţii dezvoltatorului evaluează întregul complex la 65 de milioane de euro şi spun că aduce un venit anual de 5,5 milioane de euro.

Starlight Suiten, pe jumătate plin

Al şaselea hotel din reţeaua Starlight Suiten este de asemenea parte a complexului. Cu un număr total de 78 de unităţi de cazare, aparthotelul a presupus o investiţie de aproximativ opt milioane de euro.

Preţul unei nopţi de cazare este 165 de euro pe cameră. Unităţile au suprafeţe cuprinse între 32 şi 72 de metri pătraţi şi sunt compuse din două camere, dormitor şi living.

Camerele sunt dotate şi cu aparatură electrocasnică, pentru şederi mai lungi. „Gradul de ocupare în prezent este de 50%, pe undeva normal pentru această perioadă.

Pentru restul anului estimăm că vom avea mai multe camere ocupate, în jurul a 65% din capacitate”, spune Dieter Jobstl, proprietar al lanţului hotelier alături de fratele său, Robert Jobstl.

image

Estimăm, pentru restul anului, un grad de ocupare de 65%. În prezent sunt ocupate jumătate dintre camere

image


Dieter Jobstl
proprietar Starlight Suiten

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite