Maşina nu accelerează vânzările de case

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina nu accelerează vânzările de case
Maşina nu accelerează vânzările de case

Automobile şi ambarcaţiuni cadou. Acestea sunt „cârligele” dezvoltatorilor. A devenit o modă ca dezvoltatorii de locuinţe să vină la târguri cu oferte speciale. Mai puţin obişnuit este ca şi organizatorii să apeleze la astfel de metode.

Citeşte şi:
Bănăţenii sunt codaşii României la construcţia de case

Târgul Imobiliar Naţional (tIMOn) s-a desfăşurat în paralel şi sub acelaşi acoperiş cu expoziţii de maşini şi plante. „Ediţia din acest an a reuşit să reunească nevoile fireşti care vin odată cu achiziţia de locuinţe, motiv pentru care,  sub titlul all inclusive, au fost reunite, în Piata Constituţiei, expo garden şi expo auto”, spun organizatorii.

Printre mărcile auto prezentate de BDT Group sunt Ford, Mazda, Jeep, Land Rover, Jaguar, Saab, Chrysler, Dodge şi maşini premium din divizia Carlex. Tot la maşini au apelat şi unii dezvoltatori care le oferă bonus la achiziţia unei locuinţe. Domus Stil promovează apartamente cu două camere, la 49.000 de euro, pentru care se oferă o maşină cadou.

Însă autovehiculele nu sunt folosite doar sub formă de bonus. Maşina veche a unui client poate constitui avans pentru cumpărarea unei vile de 200 de metri pătraţi în complexul Sălaj Residence, care costă minimum 83.000 de euro.

Preţul mic, mai tare ca maşina

Şi la Târgul Naţional Imobiliar (TNI) au fost oferite maşini-cadou la cumpărarea locuinţei. Cea mai ieftină locuinţă din oferta internă a TNI este reprezentată de  o garsonieră. Proprietatea este situată în ansamblul Valea cu Flori Residence din localitatea Tărlungeni, judeţul Braşov şi costă 27.500 de euro, TVA inclus. Promoţia constă în oferirea unei maşini Peugeot 107 primilor 20 de clienţi. Cumpărătorul urmează să primească maşina în momentul achitării integrale a locuinţei.

„Obiectivul nostru la acest târg este să semnăm rezervări pentru cinci-zece apartamente”, spunea joi, în prima zi a TNI, Cătălin Albert Matei, directorul proiectului. Până vineri, nu se semnase însă nicio rezervare în cadrul proiectului Valea cu Flori. Mai mult, vizitatorii nu au părut prea interesaţi de maşina oferită cadou. „Am avut mulţi vizitatori în stand, dar nu am semnat încă nicio rezervare. Maşina îi atrage mai puţin, tot preţul mic este principalul avantaj, în opinia potenţialilor clienţi”.

image

În paralel cu tIMOn s-a desfăşurat, în acelaşi spaţiu, expogarden

Cu barca în parcare

Dacă bonusul pe patru roţi nu mai este totuşi o noutate în piaţa imobiliară, cu ceva într-adevăr inedit au venit dezvoltatorii ansamblului rezidenţial Flamingo Garden. Aceştia oferă o barcă celor care cumpără o casă cu un preţ de 180.000 de euro. „În loc să facem o reducere de preţ ne-am gândit să oferim cadou o barcă cu motor, pentru că noi suntem şi importatori”, spunea, în prima zi a tIMOn, Eugen Szabo, director de vânzări Future Real Estate, compania care dezvoltă complexul.

Ambarcaţiunea marca Larson costă 20.000 de euro şi poate fi lăsată de către viitorul proprietar într-un ponton din Delta Dunării pus la dispoziţie de către Future Real Estate. După prima zi a tIMOn, la stand se interesaseră destul de mulţi vizitatori cu privire la această promoţie, iar Eugen Szabo făcuse deja o rezervare pentru una dintre cele cinci locuinţe aflate în promoţie.

Cu bonusuri considerate de lux au venit şi dezvoltatorii cartierului Lotus Cişmigiu, care oferă la achiziţia unei garsoniere de 128.000 de euro, un abonament VIP la Operă, la Teatrul Naţional şi la fitness pe o perioadă de un an.

Finanţări adaptate

Oferte speciale au avut majoritatea expozanţilor. Dezvoltatorul Alf Company a lansat, cu ocazia tIMOn, un sistem special de plată pentru locuinţele din ansamblul Citylights Pipera: 120 de rate pentru 125 de luni, adică un sistem de creditare directă pe aproape 11 ani, cu o perioada de gratie de 5 luni.

Adama plateste ratele la Prima Casă in primul an, iar Ansamblul Green City oferă „reduceri pentru prieteni” – discounturi semnificative pentru mai multe familii care îşi achizitionează împreună case, precum şi posibilitatea de a plăti 400 de euro pe lună timp de trei ani, care să se contabilizeze ca avans la sfârşitul acestei perioade. Dezvoltatorii Vitan Platinum Towers şi Doamna Ghica Plaza oferă  avantajul unor credite personalizate pentru fiecare client.

Randamentul investiţiei prin ochiul specialistului

Pentru vizitatorii tIMOn, posibilitatea de a obţine o finanţare potrivită pentru propriile nevoi sau o reducere de preţ în cifre absolute este mult mai atractivă decât orice alt tip de promoţie. Ofertele speciale care se referă la maşini cadou, mobilier

image

sunt doar instrumente de marketing care atrag atenţia asupra unui proiect, dar nu generează vânzări. După prima zi de târg doar unul dintre dezvoltatorii care şi-a bazat oferta pe bonusuri de acest tip a reuşit să încheie două rezervări.

Concluzia după prima zi de tIMOn , după o analiză atentă a cerinţelor şi dorinţelor celei mai mari părţi din cei 4000 de vizitatori, este că piaţa imobiliară românească începe să se stabilizeze. Oamenii au nevoie de locuinţe şi caută doar soluţia financiară pentru a şi le permite. Expozanţii au înţeles că, pentru a putea debloca piaţa, trebuie să facă singuri ceea ce nu poate realiza sistemul bancar, astfel că 85% dintre locuinţele prezentate la tIMOn vin cu oferte de finanţare direct din partea dezvoltatorilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite