Investiţie-mamut anunţată de israelieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Eagle Development a lansat săptămâna trecută un proiect de 170 milioane de euro. Proiectul dezvoltatorului israelian reprezintă cea mai mare investiţie anunţată în 2009. Pe locul doi se situează grupul Pro Confort, cu un ansamblu  de 160 milioane de euro.

Compania Eagle Developement, controlată de către firma mamă Israel Land Developement Company Ltd. (ILDC Group), a lansat săptămâna trecută un nou proiect rezidenţial în Bucureşti, „Jackob Park”, situat în apropierea Lacului Dobroieşti, în valoare totală de 170 de milioane de euro.

Ansamblul rezidenţial va oferi 1.476 de apartamente în 12 clădiri cu un regim de înălţime P+14. Complexul va avea 3.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale, 950 de locuri de parcare.

Proiectul se va construi pe faze, în 6-8 ani, livrarea locuinţelor urmând să se facă în funcţie de evoluţia pieţei. Prima fază va fi terminată în  24 de luni şi va avea 250 de apartamente, iar construcţia următoarei etape va începe când se va vinde jumătate din prima, conform reprezentanţilor companiei.

Tipurile de apartamente dezvoltate de Eagle Developement vor fi de la garsoniere şi până la penthouse-uri, cu suprafeţe cuprinse între 64 şi 140 de metri pătraţi.

„Pentru partea de dezvoltare a primei faze a proiectului din Bucureşti am semnat recent un contract pentru un credit bancar, iar până acum pentru teren şi pentru lucrările de predezvoltare am investit doar din surse proprii. Investiţia pentru prima fază se ridică la 30 de milioane de euro, inclusiv terenul aferent acesteia”, a declarat Eli Cohen, vicepreşedinte al ILDC Group.

Ansamblul va fi construit pe o suprafaţă de peste 160.000 de metri pătraţi. Potrivit lui Cohen până acum s-au vândut deja 15 apartamente, ţinta fiind aceea de a vinde toate locuinţele din prima fază până la finalizarea construcţiei.

1.200-1.300 de euro pe metru pătrat

Preţul de pornire pentru un apartament în Jakob Park este de 1.200-1.300 de euro pe metru pătrat. „Credem că este o oportunitate de a face business într-o perioadă de criză.

Astfel, construieşti un proiect într-o perioadă dificilă fără prea multe cereri, însă la relansarea pieţei ai proiectul gata”, explică Cohen.

Acesta spune că un alt avantaj al pieţei locale este adus de reducerea preţurilor de construcţie. „Încă nu am ales constructorul, vom face acest lucru până în luna iunie pentru că dorim să obţinem şi preţuri bune de construcţie «profitând» astfel şi de criză şi reducând şi costurile”, mai spune oficialul ILDC Group.

Noi variante de plată la TNl

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc Târgul Naţional Imobiliar (TNI). Dezvoltatorii prezenţi la manifestare au venit cu oferte dintre cele mai diverse pentru potenţialii cumpărători.

Ocif Group, dezvoltatorul proiectului Vivando Unirii, a venit la târg cu o nouă ofertă promoţională .„Concret, la predarea apartamentului la cheie, proprietarul primeşte 300 de euro pe lună timp de trei ani” a declarat Cristina Dănilă, director de marketing la Ocif Group.

Dezvoltatorul Impact Developer & Contractor aduce pentru acest târg două oferte noi referitoare la condiţiile de plată. Prima se numeşte „Piece by Piece“ şi oferă beneficiarului oportunitatea de a se muta în maximum 48 de ore în locuinţa dorită.

A doua ofertă, „Bridge“, este o soluţie de locuire care se adresează celor aflaţi în căutarea unei locuinţe noi, urmărind în acelaşi timp să îşi închirieze locuinţa veche.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite