Dezvoltatorii încearcă marea cu degetul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dezvoltatorii încearcă marea cu degetul
Dezvoltatorii încearcă marea cu degetul

După câteva luni de pauză, noile proiecte rezidenţiale apar timid pe piaţă. Grupul Anchor ar putea extinde InCity Residences. Compania Volumetric a anunţat demararea lucrărilor la un ansamblu în Braşov.

Citeşte şi:
Cum pescuiesc dezvoltatorii imobiliari clienţi în apele tuburi ale crizei

La Braşov se sfidează criza şi se construieşte un complex rezidenţial, la Spitalul Judeţean


InCity Residences este finalizat în proporţie de 99%. În prezent se fac ultimele retuşuri. Petrecerea oficială de inaugurare va avea loc la sfârşitul acestei luni. Există deja persoane care s-au mutat în ansamblu.

Printre acestea se află şi Ibrahim Paksoy, CEO al Anchor Grup. „Noul proiect se află încă pe planşa de lucru, nu avem o dată certă de începere şi nici nu am calculat o investiţie, nici măcar la nivel estimativ.

Ceea ce vă pot spune însă este că ea va fi mai mică decât cea pe care am făcut-o în InCity – 70 de milioane de euro“, explică Paksoy. Nu s-a stabilit încă dacă noul proiect va fi denumit tot InCity Residences.

Ansambluri noi şi în ţară

Terenul pe care ar urma să fie edificat noul proiect este adiacent ansamblului existent şi are o suprafaţă de 8.600 de metri pătraţi. Ansamblul ar urma să cuprindă 350 – 380 de apartamente.

Revigorarea, deşi timidă, se simte şi în oraşele mari din ţară. Un exemplu în acest sens este proiectul rezidenţial dezvoltat în oraşul de sub Tâmpa de către compania spaniolă Volumetric.

Compania a anunţat săptpmâna trecută demararea lucrărilor la Privilegio Braşov, un bloc de 11 etaje şi 156 de apartamente. Construcţia va fi încheiată peste doi ani, iar investiţia se ridică la 24 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al dezvoltatorului.

Preţurile sunt cuprinse între 52.000 euro pentru o garsonieră şi 337.530 euro pentru o locuinţă tip duplex. La aceste preţuri se adaugă TVA. Până să demareze noi proiecte, dezvoltatorii se confruntă şi cu problema stocului existent în ansamblurile edificate anterior.

image

Până acum, Anchor Grup a vândut aproximativ 200 de locuinţe din totalul de 502 unităţi locative existente în InCity, potrivit lui Cinar Tuncer, director de vânzări rezidenţiale în cadrul grupului.

Suprafaţa totală a locuinţelor se ridică la 91.000 de metri pătraţi. Preţurile variază între 1.550 şi 1.800 de euro pe metru pătrat, plus TVA. Strategia grupului pentru InCity Residences conţine şi oferirea de apartamente spre închiriere.

Nu există un număr fix de locuinţe destinate închirierii, aceasta urmând să se facă în funcţie de cerere. Chiria medie este de 10 euro pe metru pătrat, plus TVA. Suprafeţele variază între 63 şi 266 de metri pătraţi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite