Clădiri ecologice la târgurile imobiliare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O vilă pe structură de lemn costă 398 de euro pe metru pătrat, aproape jumătate din preţul uneia standard. Puţini dezvoltatori au venit la ultimul eveniment imobiliar cu oferte de vile. Majoritatea au prezentat apartamente pentru „Prima Casă“.

Locuinţa ecologică poate fi cumpărată „la gri" sau „la cheie", iar preţul este, în funcţe de varianta aleasă, 85.000 sau 99.000 de euro.

„Casele sunt optimizate pentru a reduce riscul la diferite tipuri de dezastre, precum incendii sau inundaţii, iar datorită structurii uşoare şi a greutăţii reduse a materialelor utilizate, riscurile în cazul unui cutremur sunt mult mai mici", spune Nicuşor Panait, reprezentant al companiei Centauri, dezvoltatorul proiectului.

Vilele, situate în localitatea Buftea de lângă Bucureşti, au o suprafaţă de 165 de metri pătraţi construiţi şi un teren aferent de 240 de metri pătraţi. Proprietăţile sunt formate din sufragerie, dining, trei dormitoare, patru băi, terasă, alei, grădină amenajată şi loc de parcare. Pot fi achiziţionate prin rate la dezvoltator.

Oferte pentru buget redus

Cea mai ieftină locuinţă la bloc prezentată la târgul Project Expo este o garsonieră de 32.000 de euro situată în Complexul Poiana Florilor, din Şoseaua Sălaj.

Proprietatea de 50 de metri pătraţi poate fi cumpărată printr-un sistem special oferit de către constructor pentru toate proiectele sale: avansul poate fi constituit dintr-un apartament vechi sau o maşină, iar ratele se plătesc direct la dezvoltator. Cel mai mic preţ pentru un apartament de două camere este de 45.000 de euro, solicitat de Premium Imobiliare pentru complexul Militari Residence.

„Ansamblul este compus din 12 blocuri, dintre care opt sunt deja locuite, trei sunt la stadiul finisajelor interioare, iar ultimul, la care se referă şi această promoţie este «la roşu» şi va fi finalizat în martie 2010", spune Cristina Stoica, broker Premium Imobiliare.

Reprezentanţii companiei spun că au participat la toate târgurile imobiliare din acest an, iar rezultatele au meritat efortul. „Construcţiile sunt deja ridicate, lucru care primează în momentul vânzării, astfel încât chiar şi în blocurile care nu sunt complet finalizate am vândut peste 20% dintre apartamente ca urmare a prezenţei la toate aceste evenimente", detaliază Cristina Stoica.

La polul opus din punct de vedere al preţului se află penthousurile oferite de West Invest, care costă 1.350.000 de euro.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite