Cel mai ieftin apartament nou, 20.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă Ardealul oferă unele dintre cele mai ieftine oferte de pe piaţă, în Moldova se pot găsi cele mai scumpe. Preţurile unei garsoniere vechi din Capitală variază între 30.000 şi 40.000 de euro. Cu o sumă mult mai mică puteţi găsi în provincie locuinţe noi cu două camere.

Locul I

20.000 de euro, apartament cu două camere de 60 de metri pătraţi, construcţie finalizată în anul 2009, în localitatea Floreşti, zonă rezidenţială periferică din Cluj-Napoca aflată la câteva minute de oraş. „Localitatea beneficiază de o infrastructură bună, accesul către oraş fiind extrem de facil, este practic imediat lângă Cluj-Napoca. Este o zonă foarte dezvoltată din punct de vedere rezidenţial, cu tot ce ai nevoie", declară Doru Lupeanu, partner&senior consultant companiei Fix Up Marketing.

Locul II

30.000 de euro, apartament cu două camere, semifinisat, aflat în construcţie nou finalizată cu suprafaţa de 57 de metri pătraţi utili, în Drobeta-Turnu Severin. „Imobilul este într-o zonă periferică, însă foarte decent, dar la un preţ cu numai 5.000 de euro mai mare poţi achiziţiona acelaşi tip de apartament, cu aceeaşi suprafaţă, în zona centrală a oraşului", spune Georgiana Radoslav, director general al agenţiei Georgia Imobiliare.

Locul III

32.000 de euro, apartament cu două camere, cu o suprafaţă 60 de metri pătraţi, în Baia Mare. „Locuinţa se află în zona semicentrală a oraşului, iar blocul este abia finalizat, la sfârşitul anului trecut. Este un preţ extrem de bun pentru aproape oricine îşi doreşte o casă nouă. La momentul actual, în Baia Mare metrul pătrat se vinde la o medie de 520 de euro", explică Virginia Herţa, administrator al agenţiei imobiliare Gmg Imo.

Locul IV

34.000 de euro, apartament cu două camere cu suprafaţa de 65 de metri pătraţi, în zona centrală din Sighişoara. „Aceste imobile au termen de finalizare jumătatea acestui an şi spre surprinderea nostră, pentru o astfel de perioadă dificilă, cerere chiar există. Acest gen de locuinţă este chiar căutat şi pot spune că se vând, chiar dacă acestea vor fi terminate în cursul acestui an", susţine Daniel Oltean, administrator al companiei Diva Imobiliare.

LOCUL V

38.000 de euro, apartament cu două camere, cu suprafaţa de 70 de metri pătraţi, în Arad. „Aceste locuinţe sunt în zona centrală a oraşului şi au suprafeţe generoase, deci sunt foarte comode şi sunt noi, în blocuri terminate în decursul anului 2009", spune Monica Platon, director general al agenţiei imobiliare arădene Euromon. La acelaşi preţ mai este disponibil un apartament nou cu două camere în Oradea, numai că diferenţele stau în confort şi zonă.

„Aceste case se află în zona semicentrală din Oradea, în imobile terminate anul trecut şi au 45 de metri pătraţi", afirmă Delia Szabo, manager al agenţiei orădene Cardell Imobiliare. Tot la acest preţ se găsesc apartamente noi cu două camere şi în Botoşani. „O astfel de locuinţă se poate achiziţiona într-o zonă semicentrală a oraşului, cu o suprafaţă de 55 de metri pătraţi", completează Maricel Maxim, director al Credit Imob.

Iaşiul, cel mai scump

În zona centrală din Capitala Moldovei, un apartament cu două camere dintr-un bloc nou se vinde cu 70.000 de euro, iar locuinţa nu are mai mult de 48 de metri pătraţi utili, potrivit reprezentanţilor firmei Terra. Într-o altă regiune a ţării, o altă ofertă scumpă pentru actualele condiţii ale pieţei se regăseşte în zona semicentrală a Constanţei. Apartamentul are 65 de metri pătraţi şi costă 65.000 de euro, conform Euroclas Invest.

În Piatra Neamţ, un apartament nou cu acelaşi număr de camere, situat în zona centrală, în suprafaţă de 70 de metri pătraţi, costă 60.000 de euro, potrivit Coldwell Banker Montana.

La acelaşi preţ, în Galaţi este disponibilă, în zona centrală, o locuinţă nouă, tot cu două camere, cu o suprafaţă de 77 de metri pătraţi construiţi, conform ofertei Centrului de Investiţii Imobiliare. Tot la 60.000 de euro, în Timişoara şi în Râmnicu Vâlcea se găsesc apartamente în imobile finalizate în 2009.

În Râmnicu Vâlcea, o astfel de casă are 60 de metri pătraţi şi se află în zonă semicentrală, potrivit firmei Imobilklass, în timp ce în Timişoara locuinţa are 55 de metri pătraţi utili şi se află în zonă periferică, conform Corales Real Estate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite