Casă pe pământ la preţ de garsonieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţul maxim al celor mai ieftine cinci case de acest tip atinge nivelul de 35.000 de euro
Preţul maxim al celor mai ieftine cinci case de acest tip atinge nivelul de 35.000 de euro

Cea mai ieftină casă construită în anii '90 are un preţ de pornire de 20.000 de euro. În cele 24 de oraşe mari din ţară poţi găsi adevărate chilipiruri imobiliare. Unele dintre acestea sunt casele cu arii de până în 150 de metri pătraţi.

Locul I

20.000 de euro, imobil de vânzare în orăşelul Baia Sprie, la numai cinci kilometri de municipiul Baia Mare. „Locuinţa cu o suprafaţă utilă de 100 de metri pătraţi şi 500 de metri pătraţi de teren aferent este construită din cărămidă şi are toate utilităţile, mai puţin gaze", declară Virginia Herţa, administrator al firmei de consultanţă imobiliară GMG IMO.

Locul II

25.000 de euro, locuinţă de vânzare, la patru kilometri de municipiul Galaţi, în zona combinatului Arcelor Mittal Steel, fostul Sidex Galaţi. „Casa are toate utilităţile, mai puţin canalizare, care se poate asigura prin fosă septică. Suprafaţa utilă a imobilului este de 150 de metri pătraţi şi un teren de 1.000 de metri pătraţi", spune brokerul imobiliar local Marian Chiosa.

Locul III

26.000 de euro, casă în apropierea municipiului Sighişoara, la un kilometru de la ieşirea din oraş. Suprafaţa imo­bilului construit pe structură de cărămidă este ceva mai mică decât cea a casei de pe locul doi, respectiv cu o suprafaţă de 80 de metri pătraţi utili. „Terenul casei este de 300 de metri pătraţi şi în zonare absolut toate utilităţile, fiind foarte aproape de oraş, iar accesul este uşor şi rapid, este practic un orăşel mai mic ca un cartier rezidenţial", explică Daniel Oltean, administrator al agenţiei Diva Imobiliare.

Locul IV

30.000 de euro, proprietate de vânzare într-un cartier mărginaş al oraşului Brăila. „Casa este construită pe structură de bolţari şi are aproximativ 100 de metri pătraţi construiţi, are toate utilităţile, cartierul fiind în oraş, într-o zonă periferică şi are un teren de 250 de metri pătraţi", susţine Daniel Bunea, director al firmei Ecuator Imobiliare.

Locul V

35.000 de euro, casă de vânzare într-o zonă periferică a oraşului Botoşani. „Locuinţa este construită din cărămidă, are 500 de metri pătraţi de teren şi o suprafaţă utilă de aproximativ 70 de metri pătraţi. Toate utilităţile sunt la dispoziţie, fiind practic într-un cartier din oraş, într-o zonă foarte bună", spune Maricel Maxim, director al agenţiei Credit Imob. ;

Paradoxuri imobiliare

La polul opus, există oferte tot pentru imobilele construite după anii '90 până în 2000 cu preţuri nu tocmai prietenoase. Spre exemplu, în Braşov o astfel de locuinţă costă 100.000 de euro, într-o zonă limitrofă, la aproximativ patru kilometri de oraş.

Casa are 80 de metri pătraţi construiţi pe structură de lemn şi OSB şi 500 de metri pătraţi de teren, cu utilităţi sărace, respectiv fără canalizare, apă din puţuri şi centrale pe lemn, potrivit companiei General LMC.

O altă locuinţă scumpă se află la Constanţa şi costă 150.000 de euro. Conform companiei Euroclas Invest, imobilul construit din cărămidă, cu un teren de 300 de metri pătraţi, cu o suprafaţă de aproximativ 90 de metri pătraţi construiţi se află în zonă semicentrală şi are toate utilităţile.

Adevăratul paradoox imobiliar se întâlneşte însă la Suceava. Astfel, o casă construită în anii `90, situată la cinci kilometri de oraşul Suceava, cu o suprafaţă de 200 de metri pătraţi construiţi şi 400 de metri pătraţi de teren este pusă în vânzare la preţul de 40.000 de euro.

Şi asta în condiţiile în care, în centrul Sucevei, o locuinţă nouă, finalizată în 2009, semifinisată, cu o suprafaţă de 160 de metri pătraţi şi 240 de metri pătraţi de teren este scoasş la vânzare la numai 35.000 de euro, potrivit agenţiei Imostar.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite