Casă la preţ de chilipir, nevândută în Noua Zeelandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casă la preţ de chilipir, nevândută  în Noua Zeelandă
Casă la preţ de chilipir, nevândută în Noua Zeelandă

Cea mai luxoasă reşedinţă scoasă la vânzare în Mataka Station din Noua Zeelandă, destinaţia preferată a miliardarilor pentru case de vacanţă, nu a reuşit să îşi găsească proprietar.

Evaluate la 2,5 milioane de dolari, locuinţa şi terenul adiacent de 53,5 hectare nu au fost vândute nici măcar pentru jumătate din suma solicitată. Potrivit agenţilor locali, acesta este un semnal evident al faptului că dificultăţile financiare au afectat până şi cel mai exclusivist segment al pieţei imobiliare.

Parte a unei ferme agricole, proprietatea a fost recent obiectul unei licitaţii cu preţ de pornire 1,3 milioane de dolari, conform firmei Bayleys. Însă, fără rezultat.

“Acestă ofertă este un adevărat chilipir, pentru că alte loturi similare au fost vândute pentru mai mult de trei milioane de dolari”, spune Michael Pleciak, agent Bayleys. În plus, în această regiune, nu se întâmplă foarte des să fie scoase la vânzare proprietăţi exclusiviste. Mataka este cunoscută drept cea mai frumoasă regiune rurală din Noua Zeelandă. În plus, terenurile şi casele de aici sunt cele mai scumpe din întreaga ţară, în pofida faptului că nu au acces la plajă.

Investitorii vor ocoli piaţa rezidenţială

Până la sfârşitul anului, analiştii locali se aşteaptă la scăderi masive ale volumului tranzacţiilor imobiliare din Noua Zeelandă. Potrivit companiei de consultanţă imobiliară Harcourts, singurii cumpărători din 2009 vor fi cei nevoiţi să facă o achiziţie rezidenţială. Investitorii se vor ţine departe de acest segment al pieţei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite