Braşovenii vor avea multiplex

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centerra Capital Partners investeşte 110 milioane de euro într-un centru comercial din oraşul montan. Lucrările pentru Coresi Shopping City vor începe la jumătatea anului, iar prima fază a proiectului va fi finalizată în 2011. A doua parte va fi lansată un an mai târziu.

Primul chiriaş al proiectului situat pe platforma fostei uzine Tractorul Braşov este hipermarketul Auchan, care va investi 20 milioane de euro într-un magazin cu o suprafaţă de vânzare de 10.500 de metri pătraţi.

Magazinul Auchan are un design nou comparativ cu cele şapte hipermarketuri deja existente şi propune clienţilor un nou concept - zona de brutărie-patiserie-gastronomie ocupă un spaţiu extins şi este plasată chiar la intrarea în magazin, asigurând astfel o accesibilitate sporită.

Finanţare proprie

Prima fază a Coresi Shopping City va avea o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 45.000 de metri pătraţi, iar investiţia este estimată la 44 de milioane de euro.Pe lângă Auchan, aceasta fază va găzdui o galerie comercială, un centru de bricolaj, un magazin de mobilă şi unul de articole sportive.

A doua fază a parcului comercial va avea o suprafaţă închiriabilă de 40.000 de metri pătraţi şi va include 150 de magazine, cafenele, restaurante şi un cinematograf multiplex cu ecrane 3D digitale, investiţia fiind estimată la 66 de milioane de euro.

„Putem finanţa întreaga sumă necesară finalizării proiectului din surse proprii, însă încercăm să optimizăm aceasta investiţie şi să obţinem o finanţare bancară", spune Silviu Savin, managing partener al Centerra Capital Partners.În imediata apropiere a proiectului Coresi Shopping City se va dezvolta un centru de petrecere a timpului liber şi sport cu o suprafaţă închiriabilă de 28.000 de metri pătraţi. Ansamblul Coresi se dezvoltă pe o suprafaţă de 123 de hectare.

Birouri alături de centre de distracţie

Pe lângă Coresi Shopping City, proiectul de regenerare urbană include şi o zonă de birouri destinată industriilor moderne de servicii.

Întreaga arie de business oferă 125.000 de metri pătraţi de birouri, iar deocamdată printre clienţii care au centrele operaţionale aici se numără companiile IBM, CGS, Fresenius sau Freudenberg. Pentru dezvoltarea zonei de birouri şi prima etapă a centrului comercial Centerra a investit până acum aproximativ 20 milioane euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite