Apartamente pentru suporteri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apartamente pentru suporteri
Apartamente pentru suporteri

Apartamentele cu vedere spre stadioane sunt la mare căutare printre microbişti. Suporterii adevăraţi ar face orice pentru a fi cât mai aproape de echipa favorită. Inclusiv să-şi cumpere o locuinţă lângă stadionul pe care preferaţii lor joacă cel mai des.

Acesta a fost principiul după care un microbist din Arad şi-a achiziţionat un apartament cu vedere către stadionul UTA. „Chiar dacă aici se joacă doar câteva meciuri pe an, sunt unii oameni care cer special apartamente din care pot vedea stadionul“, spune Cristina Mesz, reprezentant al Arad Real Estate Development, companie care dezvoltă un complex de locuinţe în zonă.

A avut mai mulţi clienţi pentru care a contat mai mult să vadă arena de fotbal decât orice alte dotări pe care le oferă locuinţele. Şi asta nu pentru că s-ar fi gândit că vor face o afacere bună vânzând „bilete“ la tribuna din balcon, ci pentru că „altceva este să vezi meciul pe viu, chiar de la tine de acasă, cu o bere în faţă“, spune unul dintre fanii „Bătrânei Doamne“.

Un apartament cu două camere în ansamblul Red 1 UTA costă un pic peste 55.000 de euro. Tot suporter pasionat este şi Mihai. Atât de pasionat, încât atunci când Farul Constanţa a luat bătaie de la un adversar, a fost atât de dezamăgit încât a decis să-şi vândă apartamentul cu vedere spre stadion.

După ce a primit vreo zece telefoane de la diverse persoane interesate de locuinţa lui, şi-a dat seama că totuşi nu-şi poate „abandona“ favoriţii. Ceruse 60.000 de euro pe apartamentul cu două camere.

Interzis microbiştilor în bloc

Nu se poate totuşi vorbi despre o piaţă a acestui tip de locuinţe. Preţurile sunt date de zonă, şi mai puţin de vederea către stadion.

„De exemplu, apartamentele de lângă stadionul Dinamo sunt mai scumpe decât altele de pe Ştefan cel Mare datorită amplasării, iar preţul este acelaşi indiferent de orientarea blocului“, explică un reprezentant al agenţiei imobiliare Forterra, care are în ofertă case în acest cartier. În blocul situat vis-a-vis de stadionul „câinilor roşii“, cel din care panorama spre stadion este perfectă, a trecut de câţiva ani buni moda vizionării meciurilor de pe terasă.

„Acum nu mai avem microbişti în bloc, dar înainte se adunau zeci de oameni la ultimul etaj la fiecare meci al echipei Dinamo“, povesteşte una dintre locatare.

Doar un apartament pe fiecare dintre ultimele patru etaje are o panoramă ideală, iar din cel de-al doilea, orientat în aceeaşi direcţie, se vede doar o parte din stadion. „Soluţia este ca atunci când jocul se mută în porţiunea invizibilă de teren să te repezi în faţa televizorului, ca să nu ratezi nici o fază“, spune zâmbind proprietarul unei astfel de locuinţe. Un astfel de apartament, cu două camere, costă minimum 75.000 de euo.

Vedere „de sus“ au şi cei care au cumpărat case în noul complex rezidenţial Central Park, situat la o stradă distanţă. Dar aici, cei care vor să vadă meciul gratis nu au nici o şansă să îşi manifeste exuberanţa, complexul fiind foarte bine păzit, iar regulile interne foarte stricte.

Gălăţenii, cei mai norocoşi

Rapidiştii au şi ei şansa de a-şi vedea idolii pe viu, chiar pe stadionul din Giuleşti. Un apartament cu două camere vis-a-vis de club, situat la un etaj superior, costă minimum 50.000 de euro. La fel de norocoşi sunt şi gălăţenii, care se adună ciorchine în blocurile de lângă terenul Oţelului sau clujenii, care au avut ocazia să vadă meciurile de Champions League ale CFR stând confortabil în propriile balcoane.

Paralelă cu pieţele internaţionale

Lângă Santiago Bernabeu,stadionul situat în în districtul Chamartín şi pe care evoluează „acasă” galacticii de la Real Madrid,  este foarte greu de găsit un apartament de vânzare.

Majoritatea sunt oferite spre închiriere de către proprietari, astfel încât, atunci când o astfel de proprietate este scoasă pe piaţă, ea se vinde aproape instantaneu, chiar şi în condiţiile în care preţurile sunt destul de mari. Un apartament cu trei dormitoare şi o suprafaţă de aproximativ 150 de metri pătraţi costă în jur de 900.000 de euro.

Un apartament cu un singur dormitor, situat în apropierea stadionului Wembley, costă peste 100.000 de lire sterline. Regula preţului ridicat este valabilă şi în cazul locuinţelor aflate în apropierea stadionului Olimpico Roma, unde un apartament poate costa şi 600.000 de euro. În funcţie de etajul la care este situată locuinţa şi de suprafaţă, un apartament în zona Charlottenburg, lângă stadionul Olimpic din Berlin, costă între 55.000 de euro şi 300.000 de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite