Alegerea casei, în caietul de economii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potenţialii cumpărători acordă o atenţie deosebită atât amplasamentului, cât şi facilităţilor oferite de locuinţele pe care le iau în considerare pentru achiziţie. Economii la creditare, modalităţi diverse de plată sau un transport cât mai facil. Acestea sunt criteriile de căutare a unei locuinţe noi în actualele condiţii economice.

În momentul de faţă, când modalităţile de plată sunt din cele mai variate, „poftele” cumpărătorilor pot fi satisfăcute în mare parte. De la flexibilitatea plăţii, până la zona dorită, criteriile de alegere a unei locuinţe ale cumpărătorilor pot fi, chiar şi pe timp de recesiune, mai uşor de realizat. Cu toate acestea economiile sunt cele care dictează achiziţia unei case.

„Aveam nevoie de locuinţă, dar nu ne mai încadram pentru credit. Aşa că cel mai important criteriu pentru noi în alegerea locuinţei a fost modalitatea de achiziţie. Ne-am îndreptat atenţia către ansamblurile rezidenţiale care ofereau anumite facilităţi de plată”, spune un cumpărător. Cât despre alte aspecte luate în considerare, cum ar fi zona preferată sau alte facilităţi, acesta spune că a ales zona de nord a Bucureştiului, datorită spaţiului verde pe care i-l oferă ansamblul rezidenţial respectiv, precum şi pentru locurile de joacă pentru copii.

Securitatea, în topul listei

„Am cumpărat un apartament într-un ansamblu care este relativ aproape de centru, în vecinătatea unuia dintre cele mai mari hoteluri din Europa. Pentru mine, contează foarte tare zona, care este foarte liniştită, cu locuri de joacă pentru copii, dar şi faptul că ansamblul este securizat non-stop. Siguranţa este forte importantă”, explică Andrei Ionescu, un alt cumpărător.

Un alt principiu important de achiziţie a unei case este reprezentat de drumul ce ar trebui parcurs de acasă la job.„Un criteriu important a fost distanţa faţă de locurile noastre de muncă, dar şi de centre comerciale sau alte servicii.

Am ales un ansamblu din zona de nord, pentru că şi eu şi soţul meu lucrăm în birourile din nordul Bucureştiului, iar cartierul este la 15 minute de birourile unde lucrăm”, spune o cumpărătoare, Lora Nica. Aceasta subliniază avantajele oferite de alegerea făcută: economii la transport şi carburant, precum şi evitarea oboselii cauzate de trafic.

Dacă până acum câteva luni dezvoltatorii nu aveau ca prioritate „agăţarea” vreunui client, acum lucrurile s-au schimbat radical. Vânzătorii au devenit mult mai atenţi şi flexibili când vine vorba de pretenţiile cumpărătorului.

Dezvoltatorii, receptivi la nevoi

„Criza a modificat caracteristicile cererii de locuinţe. Clienţii doresc acum apartamente finalizate, poate chiar mobilate. Pe de altă parte, clienţii au nevoie de mai multă flexibilitate în ceea ce priveşte modalitatea de achiziţionare.

De aceea, ne-am adaptat oferta la nevoile clienţilor”, spune Carmen Săndulescu, Director Executiv Financiar al IMPACT Developer & Contractor. Astfel, apartamentele oferite de dezvoltator sunt finalizate, oferind clienţilor posibilitatea de a se muta imediat. Şi soluţiile de achiziţionare sunt variate, pentru a răspunde cererilor cumpărătorilor. „Nevoia de locuinţe există şi va exista permanent, iar încercările noastre se vor concentra pe spijinirea clientului pentru a-şi putea îndeplini această nevoie”, subliniază Carmen Săndulescu.

Randamentul investiţiei prin ochiul specialistului

Alţi dezvoltatori încearcă să adapteze proiectele după nevoile generale ale potenţialilor cumpărători. Aceştia sunt atenţi în general la raportul dintre preţ şi suprafaţa utilă, la zonă, magazine, mijloace de transport în comun, facilităţile oferite de cartierul de locuinţe, finisaje, precum şi la gradul de utilare a apartamentului.
 
Un dezvoltator serios trebuie să propună, pentru fiecare problemă ridicată de cumpărător, o multitudine de soluţii. Clientul ar trebui să aibă posibilitatea de a o alege pe cea mai convenabilă dintre acestea.

Astfel, atât din punct de vedere tehnic, cât şi în ceea ce priveşte finisajele, developerul ar trebui nu doar să dispună de mai multe variante, ci şi să fie deschis pentru negocieri.

Ancuţa Ionescu General Manager Domus Still

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite