Acoperişul transparent are efecte terapeutice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Învelitorile de acest tip sunt folosite în mod tradiţional pentru acoperirea teraselor, crearea unor copertine, luminatoare în acoperiş, uşi sau pereţi transparenţi. Românii le folosesc şi

Învelitorile de acest tip sunt folosite în mod tradiţional pentru acoperirea teraselor, crearea unor copertine, luminatoare în acoperiş, uşi sau pereţi transparenţi. Românii le folosesc şi ca soluţii de acoperire a locuinţei. Se ajunge adesea ca peste o treime din acoperiş să fie translucidă.

Ştefan Covaciu, director de marketing Richter Intercom, subliniază că utilizarea acoperişului transparent previne o serie de boli şi asigură o eficienţă mai mare pentru activităţi intelectuale.

Costurile, decise de meseraşi

O pondere importantă în preţul lucrărilor realizate cu aceste învelitori transparente este asigurată de lucrarea propriu-zisă.  De la producători ele vin la anumite preţuri, în funcţie de grosimea materialului, urmând ca meşterul să lucreze pe ele în funcţie de comandă.

“Noi furnizăm coli de 12 metri pătraţi, cu grosimi  care variază între patru şi 32 de milimetri. Acestea costă între patru şi 19 lei fără TVA. Pentru plăci de un centimetru, costul este de 40 de lei. Pentru o izolaţie adecvată sunt însă suficiente cei de 16-20 milimetri”, spune Maria Fazakas, director comercual Mobilis.

În cazul acoperişurilor, aceasta arată că, în mod preponderent, aceste plăci sunt utilizate pentru crearea unor luminatoare pentru mansardă. Spre deosebire de ferestre, în acest caz, dimensiunea sursei de lumină poate fi considerabil mai mare.

Acoperişurile transparente sunt utilizate în special pentru clădiri de birouri sau industriale. „Această soluţie este adoptată şi de sectorul rezidenţial, însă trebuie să fie lucrări de dimensiuni mai mari. Plăcile de plastic transparente sunt utilizate atât pentru acoperiş, cât şi pentru terase sau pentru acoperirea întregii curţi interioare.

Pentru mai multă luminozitate sunt căutate aceste soluţii şi în cazul camerelor de zi. Materialul este folosit şi pentru ralizarea unor pereţi despărţitori”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite