200 milioane de euro, a doua etapă a Chinatown

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niro Investment Group va investi, în următorii cinci ani, 200 de milioane de euro pentru demolarea construcţiilor din cadrul complexului comercial Europa din Capitală şi pentru dezvoltarea

Niro Investment Group va investi, în următorii cinci ani, 200 de milioane de euro pentru demolarea construcţiilor din cadrul complexului comercial Europa din Capitală şi pentru dezvoltarea celei de-a doua faze a proiectului Chinatown.

Etapa finală a noului centru de retail va consta într-o suprafaţă de 200.000 de metri pătraţi. Aceasta va fi alocată magazinelor, restaurantelor, precum şi zonelor de recreere şi de petrecere a timpului liber. Potrivit declaraţiei lui Ion Badea, purtătorul de cuvânt al companiei, investiţia totală destinată construcţiei complexului Chinatown va fi finanţată exclusiv din fondurile proprii ale Niro Group.

150 mil. euro, prima fază a complexului

Reprezentantul companiei a adăugat că, până la ora actuală, aceasta a investit circa 150 de milioane de euro în dezvoltarea primei faze a centrului de retail. Această sumă a cuprins atât lucrările efective de construcţie pentru o suprafaţă de aproximativ 150.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale, cât şi cheltuielile implicate de realizarea infrastructurii adiacente.

Pentru dezvoltarea celei de-a doua faze a proiectului Chinatown, compania va colabora cu aceleaşi companii de construcţii ca şi în prima etapă. Printre acestea se numără nume precum Apolodor, General Electric şi Modern CM. Întregul complex comercial Chinatown se va desfăşura pe un teren de 80 de hectare, proprietate a Niro Investment Group.

Finalizarea proceselor, termenul-limită pentru demolare

În ceea ce priveşte momentul demarării lucrărilor de construcţie la etapa finală a proiectului, Ion Badea a subliniat că acesta depinde de finalizarea tuturor proceselor pe care primăria le are cu unii dintre proprietarii tarabelor din complexul Europa.

Demolarea va începe în momentul în care "se vor stinge litigiile dintre primărie şi cei care au barăci", a declarat reprezentantul companiei. Acesta a adăugat că cea mai mare parte dintre proprietarii tarabelor din complexul Europa nici măcar nu au autorizaţii legale de funcţionare. Pentru moment, a precizat purtătorul de cuvânt al companiei, lucrările de construcţie la complexul comercial sunt ţinute în loc de procesele aflate pe rol, a căror finalizare depinde de decizia Curţii.

Niro Investment Group este un grup de 17 firme româneşti, cu domenii de activitate diferite, precum industria bunurilor de larg consum, industria alimentară, construcţii, servicii de pază şi protecţie, real-estate, industria de agrement.

Compania a încheiat parteneriate cu ţări precum China, Grecia, SUA, Japonia, Israel şi Elveţia. Potrivit informaţiilor oficiale, companiile din cadrul grupului aduc venituri anuale de peste 100.000.000 de euro.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite