2,5 miliarde de euro pentru construirea a 16.000 de apartamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul de firme Copper Beach va investi în următorii cinci ani 2,5 miliarde de euro, pentru a dezvolta 16.000 de locuinţe în Bucureşti şi zonele limitrofe. Pentru punerea în aplicare a

Grupul de firme Copper Beach va investi în următorii cinci ani 2,5 miliarde de euro, pentru a dezvolta 16.000 de locuinţe în Bucureşti şi zonele limitrofe. Pentru punerea în aplicare a acestor proiecte, compania a achiziţionat deja 600 de hectare de teren.

Primul său proiect imobiliar pe piaţa românească - Blue Tower - constă în construirea a 156 de apartamente în zona Colentina din Bucureşti, investiţia totală cifrându-se la 30 milioane de euro. Deşi a fost lansat ieri, 70% din diferitele tipuri de apartamente oferite au fost deja vândute către companii, fonduri de investiţii internaţionale, dar şi persoane fizice. Blocul cuprinde 22 de garsoniere, cinci apartamente de două camere, 98 de apartamente cu trei camere şi 26 cu patru, la care se adaugă apartamente cu cinci camere, dar şi penthouse-uri, suprafaţa acestora variind între 45 şi 200 de metri pătraţi.

Preţul pe metru pătrat construit este cuprins între 1.400 şi 1.580 de euro fără TVA, în funcţie de înălţime, după cum au precizat reprezentanţii dezvoltatorului. Clădirea de 16 etaje este construită pe un teren de 5.500 de metri pătraţi, în imediata apropiere a lacului Plumbuita. Fondurile necesare dezvoltării proiectului au fost asigurate din surse proprii, dar şi printr-un credit în valoare de 14 milioane de euro de la Alpha Bank. Copper Beeach Group a fost înfiinţată în 2006 şi activează pe piaţa românească în sectorul dezvoltării de ansambluri rezidenţiale.

Cel de-al doilea proiect ce va fi lansat în următoarea perioadă de timp vizează construirea a altor 200 de apartamente în zona de nord a Capitalei. Printre cele 17 proiecte imobiliare pe care Copper Beeach vrea să le dezvolte în România se află şi construcţia de vile, dar şi locuinţe sociale. Acţionarul majoritar al grupului este firma Copper Beeach Group înregistrată în Cipru şi controlată în principal de investitori britanici, în vreme ce Diwaker Singh - directorul general al companiei - deţine o participaţie minoritară. (Irina Bolboacă)

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite