Cel mai ieftin şemineu costă 900 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Produsul este din ce în ce mai utilizat ca o variantă de încălzire, în special a caselor de vacanţă, pentru a realiza economii la factura de energie. Chiar dacă pare o fiţă, românii

Produsul este din ce în ce mai utilizat ca o variantă de încălzire, în special a caselor de vacanţă, pentru a realiza economii la factura de energie. Chiar dacă pare o fiţă, românii apelează la şemineu ca la o soluţie practică.

"La o izolaţie bună a clădirii, şemineul se poate dovedi un produs cu o putere calorică foarte ridicată, fiind foarte indicat ca soluţie de încălzire a unor spaţii mai mari", declară Kolla Kai, director Atrio Design. Şemineul este însă o soluţie destul de costisitoare. Valoarea medie pentru achiziţionarea şi montarea unui şemineu este de circa 3.000 de euro, însă aceasta poate ajunge şi la 15.000 de euro.

Şemineul-centrală

Cea mai ieftină variantă de şemineu de pe piaţă o reprezintă o sobiţă tip centrală din fontă şi cu exterior din ceramică de 12 kilowaţi, pe care o puteţi cumpăra pentru 900 de euro. Aceasta are însă o tubulatură specială prin care se leagă la coşul existent, ce va fi achiziţionată separat.

Şemineul tip centrală este disponibil pe piaţă în mai multe variante, alimentate de la 14 la 34 de kilowaţi. "Aceste produse pot fi combinate cu o centrală simplă murală, iar puterea lor calorică este destul de ridicată. Un şemineu din categoria celor de 34 de kilowaţi încălzeşte circa 770 de metri cubi de aer", explică Bianca Vladu, director de marketing E.G.S.

Building Construct. Acestea sunt destinate în special pentru casele de vacanţă, caz în care reprezintă o soluţie mai ieftină, pentru a nu încărca inutil factura la gaze. Combinate cu o centrală termică performantă duc la o reducere a facturii de gaze cu cel puţin 60%.

Atenţie la horn

Şemineul este preferat în special de proprietarii de case. Pentru a instala unul în apartament, e nevoie de o serie de aprobări de la vecini. Pentru acest tip de locuinţe există şeminee pe gaz sau electrice, produse care pot da un plus de eleganţă imobilului. Kolla Kai spune că elementul cel mai important care trebuie avut în vedere după ce aţi decis să optaţi pentru această soluţie este hornul. "Având în vedere că există acest pericol de incendiu, hornul trebuie să fie unul atent ales. Acesta presupune costuri suplimentare", subliniază Kai.

Unul cu o înălţime de şase metri vă mai scoate din buzunare cel puţin 900 de euro. Drept combustibil pentru şemineuri pot fi folosite atât lemnele, cât şi peleţii, produs obţinut din rumeguş, aşchii de lemn sau scoarţă de copac.

Cea mai mare parte a clienţilor celor care comercializează şemineuri sunt persoanele fizice. Instalarea unui şemineu poate dura chiar şi două săptămâni. Este de preferat să fie instalate în perioada de construcţie a casei pentru a evita neplăcerile legate de praful emanat în cadrul lucrărilor sau pentru a nu fi nevoiţi să realizaţi prea multe modificări în locuinţă.

Tipurile de şemineuri de pe piaţă variază şi în funcţie de dotările camerei în care va fi instalat. Pe lângă cele tip rustic, există şi o gamă largă de produse moderne, cu un aspect futurist.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite