Daniel Tudor vinde locuinţe în stil german

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul manager al diviziei de real estate a Volksbank implementează în prezent un sistem inovator de vânzare şi creditare.Banca oferă credit imobiliar, dar clientul trebuie să achiziţioneze un imobil din portofoliul VB Services.

Daniel Tudor este Head of Real Estate Divison al băncii Volksbank şi crede cu tărie că brandul instituţiei va aduce o mare notorietate până la sfârşitul lui 2009 şi diviziei pe care o conduce. „Businessul VB Services şi-a început activitatea la începutul acestui an şi văd o înrădăcinare puternică pe piaţa de profil până la finele anului.

Şi asta pentru că este susţinut de un brand puternic”, declară Daniel Tudor. Divizia specializată în imobiliare va cunoaşte o promovare puternică, pentru că aceasta va fi prezentată de către ofiţerul de credite al băncii odată cu oferta de credit. „Mai exact, avem 180 de sucursale în toată ţara, care vând şi servicii financiare împreună cu cele imobiliare. De fapt, aceasta este şi cheia businessului: alăturarea într-un pachet complet de servicii, un one-stop shop”, explică Tudor.

Criza înseamnă timp de poziţionare

O astfel de perioadă poate aduce, pentru o afacere la început, timp pentru dezvoltare, aşezare şi promovare. „Zilele mele sunt pline de întâlniri, multe întâlniri. Asta înseamnă un timp de calitate acordat potenţialilor clienţi şi apoi o mai bună susţinere pentru a face cunoscut conceptul, oferta”, spune şeful VB Services.

În primele două luni şi jumătate de activitate, divizia de real estate a băncii a realizat peste 30 de tranzacţii, exclusiv pe segmentul rezidenţial, la un preţ mediu pe locuinţă de 100.000 de euro. „Toată lumea întreabă de ce într-un moment ca acesta trebuie să dai drumul la un astfel de business. E normal. Însă noi am privit mai în profunzime şi ne-am adaptat strategia pe 2009 şi 2010 luând în considerare şi criza economică, care, culmea, pot spune că ne ajută”, susţine Tudor.

Un business care merge singur

Calitatea devine primară într-o perioadă de recesiune, iar o ofertă bine adaptată poate aduce clienţi. „Am venit în general cu un portofoliu de oferte care să înlocuiască lipsa creditării şi prin modalităţi de plată flexibile. Iar calitatea aici contează cel mai mult, pentru că, acum, aceasta este la un nivel înalt, de la personal, servicii, construcţie. Foarte importantă este şi calitatea amplasamentului, ai mai multă libertate de a alege, nu eşti constrâns aproape de nimic”, completează el.

Avantajul unui astfel de business, „schimb pe schimb”, poate ajunge la un moment dat să funcţioneze singur. „Mai simplu şi mai susţinut decât atât nu se poate, pentru că este un serviciu alăturat unui alt serviciu. Banca, prin creditare, te ajută să-ţi vinzi casele din portofoliu, banii ies şi intră şi este o mişcare care în timp va deveni uzuală, portofoliul se va vinde singur”, adaugă oficialul firmei.

Consultanţa imobiliară pentru alegerea locuinţei potrivite va necesita însă o mare atenţie acordată potenţialului cumpărător. „Acest lucru se întâmplă de fiecare dată, însă cu atât mai mult atunci când omul ia banii, creditul, şi cumpără casă de la acelaşi furnizor. Poate să se întâmple ca persoana să se intereseze mai întâi de imobil şi abia apoi să beneficieze de consultanţa financiară, pentru a plia locuinţa dorită pe nevoia de bani”, spune managerul VB Services.

Divizia imobiliară a Volksbank România se adresează în special clasei mijlocii de cumpărători. „Nu avem luxury sau garsoniere stil cutii de chibrituri, cum se zice, vrem să oferim soluţii cât mai bune celor din pătura medie. De ce? Pentru că ei sunt cei mai mulţi, deci vânzările vor fi garantate, nu neapărat ca volum, pentru că încă e recesiune, ci din punctul de vedere al tranzacţiilor, care oricum se întâmplă”, afirmă Tudor.

Noutatea pentru acest tip de afacere este reprezentată de un plan de business foarte bine aranjat şi un demers strategic la fel de bun. „Lăsăm în spate conceptele clasice de promovare imobiliară şi ne bazăm întreaga structură pe încrederea şi siguranţa pe care o oferim clienţilor. Desigur că neluăm responsabilitatea ca fiecare dezvoltator sau vânzător cu care lucrăm să respecte în totalitate parametrii juridici şi de calitate, astfel încât această siguranţă să pornească de la un background la fel de sigur şi de bine pus la punct”, opinează Daniel Tudor.

De la vânzări şi publicitate, la imobiliare

image

Daniel Tudor şi-a început cariera ca vânzător în primul an de facultate. A fost recrutat în urma unei scenete din cadrul unui concurs de „mister” care a avut loc în timpul facultăţii. Reprezentantul unei companii de vânzări, care făcea parte din juriu, l-a remarcat şi l-a angajat. Printre conturile de care s-a ocupat încă de la început s-au numărat şi Microsoft sau Total Soft.

După vânzări, a urmat publicitatea, unde s-a remarcat atunci când a organizat un eveniment de talie internaţională pe domeniul IT & C şi a promovat proiectul imobiliar Austrian Village.

Unul dintre investitori era preşedintele Volksbank România, Gerald Schreiner. „Prin intermediul acestuia am cunoscut-o pe soţia lui Schreiner, care a crezut că mă pot ocupa de vânzarea acestui proiect. Şi de aici, prin multe interviuri, testări şi un business plan, am ajuns la cârma VB Services”, spune Tudor.

La momentul respectiv Daniel Tudor a ales VB Services pentru că această afacere îi oferea o libertate mai mare şi putere de decizie. „Implicarea este deosebită când ai decizia în mână. Responsabilitatea este enormă la un business la început de drum, care nu îţi mai lasă timp aproape deloc pentru viaţa personală, însă acest lucru se cheamă sacrificiul începutului de business şi al celui de carieră”, crede Tudor.

Peste aproximativ trei ani, şeful VB Services se vede cu o afacere proprie de consultanţă şi cu un timp liber ceva mai generos. „În doi, trei ani, vreau să am o afacere a mea şi mă văd chiar consultantul firmei pe care o conduc acum, dar când ai propriul business plăcerea de lucru este cu mult mai mare. Şi mai vreau mai mult timp liber pentru mine, dar mai întâi vreau să cresc bine această divizie”, afirmă el.

Daniel Tudor spune că până acum a avut un noroc extraordinar şi crede că a fost la momentul potrivit în locul potrivit.
„Sunt un norocos, ştiu că la vârsta mea sunt undeva mai în faţă decât în mod normal, însă prin multă muncă şi învăţare zilnică de la oamenii cu care intri în contact îţi poţi începe şi forma o carieră de succes. Eu încă mai am de muncit până la o carieră formată şi solidă, startul a fost însă unul foarte bun”, explică el.

image

Implicarea este deosebită când ai decizia în mână. Responsabilitatea este enormă la un business la început de drum, care nu îţi mai lasă timp aproape deloc de viaţa personală, însă acest lucru se cheamă sacrificiul începutului de business şi al celui de carieră.

image


Daniel Tudor
Head of Real Estate Divison VB Services

image

Mai simplu şi mai susţinut decât atât nu se poate, pentru că este un serviciu alăturat unui alt serviciu. Banca, prin creditare, te ajută să-ţi vinzi casele din portofoliu, banii ies şi intră şi este o mişcare care în timp va deveni uzuală, portofoliul se va vinde singur.

image


Daniel Tudor
Head of Real Estate Divison VB Services

Pe scurt

Daniel Tudor este născut în 1987 în Berceni-Bucureşti, a terminat Facultatea de Cibernetică, este necăsătorit şi este în zodia capricorn.

Joacă poker şi tenis cu prietenii în timpul liber limitat de care dispune. În prezent locuieşte cu chirie, dar urmează să-şi cumpere un apartament în scurt timp în zona Piaţa Muncii, zonă care îi place foarte mult.

Când îşi va forma propria afacere, va dori să aibă o casă mare unde să poată să-şi aducă pietenii pentru distracţiile de weekend. Crede despre el că ştie să aplice şi în business cele trei mari linii directoare după care se ghidează în viaţă: încredere, pasiune şi atenţie.

Îi place să călătorească, să călătorească şi iarăşi să călătorească. Ultima călă­torie în Elveţia însă l-a plictisit destul de tare, părerea lui despre această ţără fiind una aproape de perfecţiune. „Când vezi totul aproape perfect ajungi să te plictiseşti, nu te mai atrage nimic“, crede Tudor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite