1.200.000 de euro, cel mai scump apartament din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuinţele din Herăstrău şi Dorobanţi conduc autoritar în topul celor mai luxoase case Un clasament realizat de agenţia Regatta plasează pe primul loc un apartament cu trei camere,

Locuinţele din Herăstrău şi Dorobanţi conduc autoritar în topul celor mai luxoase case

Un clasament realizat de agenţia Regatta plasează pe primul loc un apartament cu trei camere, fiecare metru pătrat al casei fiind evaluat la 5.000 de euro.

Rezultă astfel un preţ de 1.200.000 de euro pentru un living, două dormitoare, bucătărie, două băi, grup sanitar, două terase şi două locuri de parcare.

Locul al doilea este ocupat de un apartament din zona Herăstrău, cu o suprafaţă de 193 de metri pătraţi, cu living, trei dormitoare, bucătărie, două băi, dressing, toaletă şi trei terase. Apartamentul dispune la subsol de spaţii de depozitare şi loc de parcare, iar preţul pe metru pătrat este de 4.900 euro plus TVA, respectiv 1.120.000 de euro.

Pe poziţia a treia, compania Regatta a plasat un apartament dintr-un ansamblu de lux tot din zona pieţei Dorobanţi. Cu o suprafaţă totală de 184 de metri pătraţi construiţi, preţul de vânzare al acestei proprietăţi este de 4.750 euro plus TVA.

O piaţă care bate pasul pe loc

"Deocamdată se simte o stagnare pe piaţa locuinţelor de lux. Nu a mai fost lansat nimic spectaculos, iar în zonele tradiţionale pentru lux, terenurile pe care se pot construi asemenea locuinţe sunt pe cale de dispariţie", a declarat George Ivan, consultant în cadrul departamentului rezidenţial al DTZ Echinox. În acest context, el estimează că preţurile pe acest segement al pieţei rezidenţiale va creşte în acest an într-un ritm similar celui înregistrat în 2007, de aproximativ 15%.

Noul lux se mută la Băneasa şi Siseşti

Proiectele de lux, puţine la număr în raport cu volumul de construcţii noi, sunt, de regulă, dezvoltări singulare de genul unui imobil mic de înălţime cu unu până la trei apartamente pe nivel. Cel mai important element în dezvoltările destinate celor cu dare de mână este locaţia exclusivistă, spun specialiştii companiei de consultanţă imobiliară CBRE Eurisko.

Ca şi anul trecut, zonele preferate de dezvoltatori pentru acest gen de proiecte sunt Băneasa, Siseşti- Străuleşti sau Jandarmeriei-Drumul Lăpuş. Preţurile de vânzare pentru ansamblurile rezidenţiale de lux pornesc de la 3.500 de euro pe metru pătrat, la care se adaugă TVA.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite