Militari, campion la proiecte noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militari, campion la proiecte noi
Militari, campion la proiecte noi

Cererea susţinută pe segmentul rezidenţial nou face ca, în această perioadă, în cartier să se lucreze la cel puţin opt proiecte imobiliare. Tendinţa este opusă celei generale. Centrele comerciale numeroase şi accesul rapid la metrou sunt principalele avantaje ale zonei din vestul Capitalei.

În această perioadă, în Militari se lucrează la cel puţin opt proiecte imobiliare. Cererea este una susţinută. Doar teama şi restricţiile de creditare ale băncilor au mai potolit tranzacţiile în această parte a Capitalei.

Acum însă, acestea s-au reluat. „Se simte o creştere a cererii deoarece toată criza a fost în cele din urmă una de natură psihologică, iar blocajul a fost înlăturat acum prin mediatizarea programului Prima Casă”, opinează Roxana Necşa, reprezentant al biroului de vânzări pentru complexul Ten Blocks.

Motivul pentru care s-a construit atât de mult are la bază avantajele oferite de cartier. „Oamenii caută ca în apropiere de locuinţa achiziţionată să existe un metrou, parcuri sau centre comerciale. Cartierul Militari oferă toate aceste elemente”, spune Raluca Oprescu, director de vânzări Primăvara Lujerului.

Într-adevăr, cartierul este o zonă foarte dinamică. Aici se află Politehnica, mallul Plaza, hypermarketuri şi supermarketuri. De asememea, sunt multe parcuri. Fiecare dintre aceste elemente contribuie la atractivitatea zonei. „Trebuie adăugat faptul că preţul apartamentelor este unul foarte bun comparativ cu alte zone din Bucureşti. Dacă ne raportăm la alte zone cu parcuri, de exemplu Tineretului, pot fi sesizate diferenţe destul de mari”, spune Oprescu.

Preţuri sub 1.000 de euro pe metru pătrat

O mare parte dintre ansamblurile noi de locuinţe au oferte de preţ care permit clienţilor să apeleze la programul guvernamental Prima Casă în vederea finanţării acestor achiziţii. „Odată cu demararea acestui program, am avut şi câte trei rezervări pe zi”, spune Cristina Stoica, consultant Premium Imobiliare. Agenţia are în ofertă un ansamblu dezvoltat de persoane fizice care cuprinde şase blocuri finalizate şi alte două în lucru, totalizând 320 de apartamente.

Preţul este de 1.000 de euro pe metru pătrat util. Acum mai sunt de vânzare doar 20 de locuinţe. Pot fi cumpărate garsoniere, apartamente cu două sau cu trei camere. „Cele de trei camere sunt ceva mai scumpe şi nu se încadrează în acest program guvernamental, însă există mulţi clienţi care pot susţine această diferenţă de preţ”, spune Stoica.  Majoritatea clienţilor care au venit să vadă apartamentele atraşi de programul iniţiat de Guvern dispuneau de resurse financiare. Astfel, dacă nu găseau ceva mai ieftin de 60.000 de euro, au optat pentru ofertele dintr-o categorie superioară de preţ.

Garsonierele au suprafeţe cuprinse între 43 şi 47 de metri pătraţi, iar apartamentele de două camere pornesc de la 50 de metri pătraţi şi ajung până la 71 de metri pătraţi. Există şi posibilitatea efectuării unor compartimentări la cererea clienţilor. Parcările subterane se achită separat, însă maşina poate fi parcată şi la exterior, pe spaţiul rămas liber în zonă.

O altă ofertă din aceeaşi categorie este reprezentată de Militari Residence. Aici au fost construite până acum 400 de apartamente, iar vândute au fost în jur de 300. Restul de 100 sunt încă în construcţie. „Două clădiri urmează să fie finalizate în luna septembrie, iar alte două în decembrie”, precizează Marius Costache, reprezentant al Grand Trust Imobiliare. Toate imobilele se încadrează în finanţarea vizată de programul Prima Casă. Preţul pentru apartamentele tip duplex de la etajele cinci şi şase este de 750 de euro pe metru pătrat util, cel pentru apartamentele de la parter este de 900 de euro, iar în rest costul este de 1.000 de euro pe metru pătrat. Parcarea este inclusă în acest preţ.

Telefoanele sună într-una

Cel puţin asta susţin reprezentanţii complexului Lake Towers Residence, dezvoltat de compania Nanette Real Estate Group. Aici, în apropiere de Lacul Morii, se construiesc trei blocuri noi. Ansamblul însumează 130 de apartamente. „Credem că programul ne va ajuta mult. În ultima lună am primit foarte multe telefoane din partea unor noi vlienţi”, declară Ron Keren, director marketing C.O.P.M. Rom Management, companie care asigură servicii complete de managementdezvoltatorului proiectului.

Suprafeţele imobilelor variază între 61 de metri pătraţi pentru o garsonieră şi 175 de metri pătraţi pentru un apartament cu patru camere. Fiecare unitate locativă este dotată cu aparate de aer condiţionat. Preţul cerut este de 1.150 de euro pe metru pătrat. Cele mai ieftine locuinţe sunt garsonierele care costă 55.000 de euro. Complexul cuprinde 234 de parcări subterane şi alte 156 de locuri pentru parcări în faţa blocului. Acestea se plătesc separat. Pentru cele subterane, preţul este 10.000 de eur plus TVA, iar pentru cele exterioare, costul este 7.500 de euro.

Un alt proiect este dezvoltat pe compania de construcţii Comnord. Complexul Ten Blocks, aflat în apropierea staţiei de metrou Preciziei, conţine 430 de apartamente. Este vorba despre apartamente cu două şi trei camere. Suprafeţele construite sunt între 42 şi 192 de metri pătraţi. Sunt disponibile 257 de parcări subterane şi 254 supraterane. Preţul este de 900 de euro pe metru pătrat. Style Residence este un proiect care cuprinde un imobil cu cinci scări. Aici sunt construite 108 apartamente cu suprafeţe între 52 şi 120 de metri pătraţi.

Casă, apartament sau teren

image

Compania de construcţii Comnord a dezvoltat în plină zonă industrială un proiect pentru clasa medie foto: Elena Crăescu



Toate acestea pot fi procurate în cadrul proiectului Satul German. Este vorba despre o suprafaţă deţinută de Mihai Orleanu. Acesta a dezvoltat mai multe vile cu două etaje şi mansardă. Investiţiile sunt direct proporţionale cu vânzările. Pot fi cumpărate, în special, apartamente de două şi trei camere.

Preţurile sunt de aproximativ 1.000 de euro metrul pătrat. Trei clădiri sunt în lucru, la roşu sau la gri. „Acum căutăm patru familii care să achiziţioneze apartamente pentru a executa finisajele la două dintre aceste vile”, spune proprietarul proiectului. Dacă nu vă plac însă casele deja construite, vestea bună este că le puteţi edifica după bunul plac, achiziţionând doar un lot de teren. Preţul este cuprins între 600 şi 800 de euro pe metru pătrat.

Proiectele mari în aşteptare

La toate aceste investiţii mai pot fi adăugate altele aparţinând unor mari dezvoltatori. Compania Conarg urma să dezvolte aici proiectul Quadra 2, un ansamblu care viza construcţia a 850 de apartamente. Acesta a fost însă stopat la sfârşitul anului trecut ca urmare a crizei. „Nu s-a luat încă o decizie clară în acest sens. Luăm, însă, în considerare reînceperea acestui proiect anul acesta”, spune Romeo Căzănescu, directorul general Conarg Real Estate.

Primăvara Lujerului este alt proiect amplu de locuinţe, care urma să cuprindă 1.000 de unităţi. Acum mai sunt de vânzare 850 de apartamente. Doar garsonierele au preţuri mai mici de 60.000 de euro.Dezvoltatorul Can Serv a decis să se axeze anul acesta pe alte proiecte. Prioritar a fost considerat complexul din Prelungirea Ghencea, de 465 de apartamente. Unul din proiectele mari, neafectate momentan, este West Park. Aici urmează a fi construite în mai multe etape aproximativ 1.400 de apartamente în 19 clădiri. Cel mai mic bloc are opt etaje, iar cel mai mare 14 niveluri.

Tipuri de locuinţe: apartamente de una până la patru camere, vechi şi noi, vile
Centre comerciale: Cora, Carrefour, Metro, Plaza România, Bricostore, Praktiker, Arabesque, Hornbach, Mobexpert
Transport: patru linii de troleibuz, şase linii de tramvai,13 linii de autobuz, magistrala 3 a metroului
Unităţi de învăţământ: Universitatea Politehnică, nouă şcoli generale, două licee şi două grupuri şcolare
Clinici şi spitale: Clinică Claromed, farmacii
Parcuri: Valea Cascadelor, Industriilor, Politehnicii, Iuliu Maniu
Grad de poluare: unul dintre cartierele în care poluarea fonică depăşeşte limitele normale. Zona industrială este una cu un grad mare de poluare

Povestea cartierului tău

În perioada 27-28 septembrie aici are loc ”Sărbătoarea Cartierului”, un festival organizat de Teatrul Masca, de patru ani de zile, şi care îşi propune să le ofere locuitorilor din zona Militari momente artistice cât mai variate, de la teatru şi dans la muzică şi jonglerii.Teatrul Masca a fost înfiinţat în 1990 şi este singurul teatru de gest, pantomimă si expresie corporală din România

Universitatea Politehnică este cea mai veche şcoală de ingineri din România. Traditiile ei sunt legate de înfiinţarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazăr, a primei Şcoli tehnice superioare. La 1 octombrie 1864, a fost înfiinţată „Şcoala de Poduri şi Şosele, Mine şi Arhitectură“, care la 30 octombrie 1867 devine „Şcoala de Poduri, Şosele şi Mine“ .

Sub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, instituţia capătă o nouă structură sub denumirea de „Şcoala Naţionala de Poduri şi Şosele“, iar la 10 iunie 1920 a fost înfiinţată Şcoala Politehnică din Bucureşti, având patru secţii: Electromecanică, Construcţii, Mine şi Metalurgie, Secţia Industrială. Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în Politehnica din Bucureşti.

Economie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite