Instalarea unui sistem de securizare a locuinţei costă între 500 şi 20.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paza bună trece primejdia rea, spune un vechi proverb. Indiferent dacă deţineţi un apartament, o casă sau o vilă, instalarea unei camere de supraveghere sau a unui sistem conectat la o firmă

Paza bună trece primejdia rea, spune un vechi proverb. Indiferent dacă deţineţi un apartament, o casă sau o vilă, instalarea unei camere de supraveghere sau a unui sistem conectat la o firmă de protecţie şi pază vă poate salva bunurile sau chiar viaţa.

Sistemele de securitate diferă în funcţie de complexitatea obiectivului protejat. Astfel, un sistem minim se poate compune din centrala de alarmare la capacitate mică, elemente de detecţie la mişcare, cu senzori infraroşu, contacte magnetice, care se aplică pe uşi şi ferestre, detectoare de geam spart şi sirenă de alarmare. Dacă vă hotărâţi asupra unui astfel de sistem, trebuie să fiţi pregătiţi să scoateţi din buzunar între 500-700 de euro, fără TVA. Un sistem mediu, pentru un obiectiv gen vilă cu 2 etaje, pe lângă cele menţionate anterior, sistemul de securitate mai cuprinde centrală de efracţie cu două partiţii, control acces, prin videointerfon, senzori de fum şi senzori de mişcare cu microunde. Costurile se situează în jurul valorii de aproximativ 700 - 1.000 de euro, fără TVA. Un sistem complex, care se montează de obicei la o proprietate de dimensiuni mari, include sistem de alarmare la efracţie cu mai multe partiţii, sistem de control al accesului (videointerfon sau cititoare de proximitate), precum şi un sistem de televiziune cu circuit închis, cu gestionarea şi arhivarea imaginilor, printr-un sistem DVR de medie sau mare capacitate. Totodată, puteţi să vă instalaţi şi un sistem de protecţie perimetrală, format din bariere cu infraroşu şi detecţie inteligentă.

Costul unui asemenea sistem complex porneşte de la 2.000 euro, dar poate depăşi şi 20.000 euro, fără TVA. Suplimentar, se pot monta butoane de panică care pot fi acţionate în situaţii extreme. Indiferent de complexitatea sistemelor, în cadrul societăţii de pază şi protecţie există un dispecerat de monitorizare şi intervenţie, la care se poate conecta oricare din sistemele menţionate. Acest dispecerat poate prelua orice semnal tehnic de alarmare la efracţie, panică, incendiu, armare-dezarmare, inclusiv monitorizarea imaginilor TV, pe care le poate stoca într-o arhivă proprie. Trebuie să ştiţi că la solicitarea organelor de poliţie aceste imagini pot fi folosite pentru elucidarea anumitor aspecte. Pe baza unor proceduri interne, semnalele recepţionate sunt preluate şi transmise echipajelor de intervenţie aflate în diferite puncte de staţionare sau în patrulare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite