Garsonierele, înapoi la 27.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Garsonierele, înapoi la 27.000 de euro
Garsonierele, înapoi la 27.000 de euro

În plin blocaj al tranzacţiilor imobiliare, ofertele de vânzare în regim de „urgenţă” îşi găsesc cumpărători în câteva zile. Împinşi de nevoia stringentă de lichidităţi, proprietarii îşi reduc drastic pretenţiile. Aceasta este singura soluţie pentru a vinde.

La sfârşitul lui 2007, cu greu puteai spera să găseşti o garsonieră cu mai puţin de 70.000 de euro. În doar un an şi jumătate, aşteptările cumpărătorilor au scăzut cu mai mult de jumătate. Preţul standard de listare în piaţă este semnificativ mai scăzut, gravitând în jurul a 40.000 de euro.

Cu toate acestea, puţini sunt cei care ar fi dispuşi să plătească chiar şi atât. Asta nu înseamnă însă că tranzacţii nu există. Clienţii se îndreaptă spre oportunităţile momentului, regăsite în paginile de anunţuri la rubrica de „urgenţe”. Aici, preţurile sunt încă şi mai scăzute. O garsonieră confort 1 este scoasă la vânzare cu 27.500 de euro, în timp ce un apartament cu două camere poate ajunge la 50.000 de euro.

Răzvan Petrişor, directorul agenţiei Artimob, spune că diferenţa dintre un preţ standard de listare şi unul de urgenţă poate ajunge la 40%. La aceste valori, cumpărătorii răspund rapid. „Ofertele de urgenţă nu durează mai mult de o săptămână, ci se încadrează între două şi şapte zile”, spune Marian Micu, directorul agenţiei Casa Voastră. În piaţă există destui cumpărători gata să identifice şi să valorifice rapid oportunităţile create de nevoia de lichidităţi a proprietarilor, precizează şi Petrişor.

 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite