Asaltul preţurilor mici stă să înceapă şi în imobiliare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constructorii români preiau modele de afară şi vin deja cu oferte care pornesc de la 595 de euro pe metrul pătrat Ca mulţi alţi români, Cristian Olaru a început în urmă cu câţiva

Constructorii români preiau modele de afară şi vin deja cu oferte care pornesc de la 595 de euro pe metrul pătrat

Ca mulţi alţi români, Cristian Olaru a început în urmă cu câţiva ani să-şi ridice o casă. Calitatea execuţiei, dar şi a finisajelor l-au nemulţumit însă profund. Încă de atunci s-a gândit să construiască acel produs imobiliar care să dea soluţia tuturor problemelor întâmpinate de el.

În vara anului trecut a făcut primul pas. A achiziţionat franciza unui dezvoltator imobiliar consacrat de pe piaţa franceză a construcţiilor de locuinţe individuale. Acum, directorul Romspedition Logistik vinde "case pe pământ", din cărămidă, cu un preţ pe metrul pătrat de 595 de euro, dar şi cu un termen de livrare ce porneşte de la numai patru luni. "Societatea noastră deţine circa 30 de proiecte cu suprafeţe totale construite desfăşurate între 90 şi peste 300 de metri pătraţi, astfel încât să ne putem încadra cât mai bine pe orice suprafaţă de teren", spune Cristian Olaru. El precizează că, similar tuturor francizaţiilor Mikit europeni, construieşte în mod tradiţional, adică pe fundaţie de beton şi cărămidă, în timp ce compartimentările interioare se realizează din rigips.

Preţul final este preţul contractat iniţial

Ce îi individualizează pe piaţă pe cei de la Romspedition? Caracterul complet al produsului imobiliar pe care îl scot la vânzare, spun ei. În fapt, antreprenorul este totodată şi cel care oferă consultanţă pentru identificarea terenului, pentru obţinerea finanţării, tot el identifică alături de client proiectul optim şi, într-un interval de patru până la şase luni de la obţinerea autorizaţiilor, livrează casa dorită la cheie.

"Ne adresăm în special clienţilor cu venituri medii, fie că sunt familii tinere care cumpără o primă locuinţă, fie că sunt persoane care locuiesc într-un apartament la bloc şi care apreciază confortul unei locuinţe individuale", spune Cristian Olaru. Firma pe care o conduce nu are în acest moment concurenţi direcţi pe acest segment al pieţei autohtone. Cu toate acestea, dinamismul din sectorul imobiliar în ansamblu îi pune în poziţia de a "muşca" din clienţii dezvoltatorilor de apartamente noi, dar ale căror termene de livrare şi preţuri sunt considerabil mai mari. Alţi clienţi ai celor de la Romspedition vin din rândul celor care intenţionau să construiască o casă în regie proprie, precum şi din al celor care urmăreau achiziţionarea unui apartament într-un bloc vechi.

În prezent, asistăm la discuţii tot mai aprinse cu privire la creşterile de preţ ale imobilelor noi pe perioada construcţiei. Acestui gen de problemă, Cristian Olaru îi răspunde tranşant. "Variaţia costurilor nu influenţează clientul, deoarece preţul de achiziţie al locuinţei rămâne cel contractat iniţial", nuanţează directorul societăţii. El menţionează, totodată, că prin sistemul de construcţie adoptat de Mikit, firma sa este relativ puţin expusă la variaţiile tot mai mari de costuri cu privire la forţa de muncă. "Se utilizeză un număr redus de muncitori faţă de metodele obişnuite de construcţie, datorită folosirii sistemului de kituri pentru finisajele interioare. Astfel, ponderea acestui cost în total este mai mică, iar impactul creşterii acestuia nu reprezintă un risc major", spune Olaru.

Complex rezidenţial în Şoseaua Olteniţei

Randamentele bune din imobiliare, o cifră de afaceri de peste 2.500.000 de euro şi cei aproximativ 12.000 de metri de teren din sudul Bucureştiului i-au determinat pe cei de la Romspedition să demareze lucrările la un întreg complex rezidenţial. "Vom construi câteva sute de apartamente deservite de spaţii comerciale şi de agrement. Este un proiect de anvergură, într-o zonă în plină dezvoltare comercială şi rezidenţială, care devine o alternativă a zonelor suprasolicitate în acest moment din Bucureşti", concluzionează Olaru.

Ne adresăm în special clienţilor cu venituri medii, fie că sunt familii tinere care cumpără o primă locuinţă, fie că sunt persoane care locuiesc într-un apartament la bloc şi care apreciază confortul unei locuinţe individuale
Cristian Olaru
director Romspedition Logistik

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite