Cum amenajăm dormitorul copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că în fiecare copil se ascunde un mic explorator, camera acestuia trebuie amenajată în aşa fel încât să-i ofere suficient spaţiu de joacă, un loc de studiu, dar şi o zonă pentru

Pentru că în fiecare copil se ascunde un mic explorator, camera acestuia trebuie amenajată în aşa fel încât să-i ofere suficient spaţiu de joacă, un loc de studiu, dar şi o zonă pentru dormit. În acelaşi timp, trebuie să folosim piese de mobilier care nu pot produce accidente şi să ţinem cont şi de preferinţele copilului.

Camera celui mai mic membru al familiei este încăperea ce va suporta cele mai multe transformări într-o perioadă relativ scurtă, odată cu vârsta acestuia. Amenajarea camerei are drept scop crearea unui spaţiu confortabil şi care să ofere siguranţă.

Unul dintre elementele importante în ceea ce priveşte decorarea camerei copilului este culoarea. Se recomandă folosirea de vopsele ecologice, cu uscare rapidă, în culori calde, pastelate, liniştitoare. Puteţi decora pereţii cu desene vii şi atrăgătoare, pornind de la şabloanele existente în magazinele de bricolaj.

În ceea ce priveşte mobilierul, camera nu trebuie să fie foarte încărcată, în aşa fel încât copilului să-i rămână suficient spaţiu de joacă. "Formele mobilierului pentru copii sunt rotunjite pentru a evita accidentele. Mai mult, mobilierul trebuie să fie funcţional, să ofere spaţii de depozitare şi să aibă o paletă cromatică viu colorată.

În general, un dormitor pentru copii, format din trei piese (pat, birou şi dulap) costă de la 1.200 lei până la 5.000 lei", a declarat Mihai Surugiu, reprezentant al Unica Design. Cu un pat supraetajat poţi valorifica cel mai bine spaţiul pe care îl ai la dispoziţie. Funcţional şi foarte rezistent, îi va cuceri rapid pe cei mici. Atenţie! Nu se recomandă acest tip de pat copiilor sub 3-4 ani.

Pentru preşcolari, se recomandă camerele tematice

În camera copilului trebuie obligatoriu să existe şi o zonă pentru studiu, ordonată şi luminată natural. Dacă micuţul vrea să deseneze pe pereţi, asigură-te că pe o uşă sau pe un perete există suficient loc pentru a-i pune o coală mare de hârtie la dispoziţie, pe care să se desfăşoare în voie. "Pentru bebeluşi este recomandat un mobilier colorat pentru a stimula curiozitatea şi motricitatea.

Pentru preşcolari sunt indicate camerele tematice, pentru dezvoltarea imaginaţiei, iar pentru şcolari - modele florale sau geometrice", a precizat Răsvan Ciuculin, director al BabyDesign. În general, mobilierul este gândit pentru a fi folosit o perioadă îndelungată de timp, fiind suficientă schimbarea pătuţului de bebeluş cu un pat de copii la 2-3 ani şi restul pieselor pot fi folosite până la 12 ani.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite