„Nu stau pe un munte de bani, cum se crede”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ilie Năstase se declară mulţumit de afacerile sale mici, dar sănătoase. Primul sportiv care a ocupat numărul unu în istoria clasamentului ATP nu se consideră un om bogat. Şi-a vândut proprietăţile din America, dar deţine afaceri importante în România şi în Moldova.

De-a lungul timpului, Ilie Năstase a investit sume semnificative în terenuri, iar recent a cumpărat toată afacerea McDonald’s din Republica Moldova. „Sunt proprietarul tuturor magazinelor şi am licenţa obţinută pe 20 de ani, care se va reînnoi. Poate vă întrebaţi de ce am investit acolo.

Mă simt atras de acele locuri, deoarece mama mea s-a născut la Soroca, o localitate aflată aproape de Chişinău”, spune fostul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis. În primăvara acestui an, el a decis să-şi vândă cele două case pe care le deţinea în America, respectiv în Miami şi în New York.

 “Nu preţul contează. Nu avea sens să le mai ţin. În schimb, în Franţa păstrez ce am pentru că mă simt legat de această ţară”, explică el, refuzând categoric să facă referire la cifre, de orice tip ar fie ele. “Nu cred că m-aţi auzit pe mine vorbind despre banii mei. Vă pot spune doar că nu stau pe un munte de bani, aşa cum se crede”, ţine să spună Nasty, amintind totodată că pe vremea în care a fost sportiv “nu se câştiga atât de bine ca acum”. 

Importă băuturi de lux

Deşi nu se consideră bogat şi evită să se facă astfel referire la el, Ilie Năstase este mândru de micile sale afaceri pe care le deţine. Una dintre ele constă în importul şi în comercializarea unor băuturi fine, de lux. “Mă ocup de brandul Veuve Clicquot, una dintre cele mai renumite şampanii din lume. L-am cunoscut mai demult pe Bernard Dealmo, proprietarul MNH, şi cum această şampanie îmi plăcea foarte mult, nu a mai fost nevoie decât de un singur pas”, îşi aminteşte Ilie Năstase.

 Împreună cu asociatul şi prietenul său Virgil Călina, Ilie Năstase importă prin grupul Henessy mai multe sortimente de şampanie de lux, precum  Moet&Chadon, Dom Perignon, Le Grande Dame sau Krug. „Ne merge foarte bine. Chiar am mărit importurile, pentru că cererea era foarte mare. Vă spun un secret foarte, foarte important. Dacă şampania e bună, ea se vinde indiferent de preţ!”, menţionează Năstase.

Amalia, vioara întâi în afaceri

Ilie Năstase recunoaşte că de toate afacerile deţinute se ocupă mai mult soţia sa, Amalia. „Ea are grijă de tot. E adevărat că, în ultimii doi ani, m-am mai implicat şi eu câte puţin, dar Amalia este vioara întâi de zece ani, adică de când suntem noi împreună. Ea este mult mai organizată decât mine şi, în plus, asta şi-a dorit mereu să facă: afaceri. Are şi studii de specialitate (n.r. - Facultatea de Finanţe, din cadrul ASE)”, spune Nasty, care de dragul soţiei a slăbit în ultima perioadă 21 de kilograme.

image

Vă spun un secret foarte important: dacă şampania e bună, ea se vinde  indiferent de preţ!

image


Ilie Năstase
om de afaceri

Nu a ocolit oportunităţile

Ilie Năstase mărturiseşte că în urmă cu ceva timp, înainte de a se lansa propriu-zis în afaceri, a strâns ceva bani. “Mă gândeam că voi renunţa într-o zi la sport şi mi-am pus ceva bani deoparte. Nu ştiam atunci ce voi face cu ei, cum îi voi investi. Dar, dacă au fost oportunităţi, nu le-am ocolit”, spune el.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite