În retail, expansiunea agresivă a adus încasări pe măsură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai mari creşteri ale cifrei de afaceri din sectorul de retail în 2007 au fost consemnate de operatorii de hipermarketuri care şi-au extins agresiv reţelele de magazine, rezultă din foile

Cele mai mari creşteri ale cifrei de afaceri din sectorul de retail în 2007 au fost consemnate de operatorii de hipermarketuri care şi-au extins agresiv reţelele de magazine, rezultă din foile de bilanţ transmise de companii Ministerului Economiei şi Finanţelor. Unii dintre aceşti retaileri au reuşit chiar să treacă pe profit.

Una dintre cele mai importante ascensiuni din punctul de vedere al cifrei de afaceri a avut-o Kaufland România, parte a grupului german Lidl&Schwarz, care a urcat de pe locul şase pe locul patru în topul retailerilor în funcţie de vânzări, potrivit Mediafax.

Intrată pe piaţa românească în toamna lui2005, compania Kaufland a încheiat anul 2006 cu o reţea de 14 hipermarketuri, pentru a ajunge la finele anului trecut la 31 de magazine. Kaufland a încheiat anul trecut cu afaceri de 641,6 milioane de euro, în creştere cu 162% faţă de 2006, în timp ce profitul net a ajuns la 1,5 milioane de euro, după ce a încheiat anul anterior pe pierderi.

Real, cele mai mari pierderi

Auchan a înregistrat o creştere spectaculoasă a încasărilor, de 636%, însă acestea sunt determinate de faptul că retailerul a deschis primul magazin abia în noiembrie 2006. Real Hypermarket a înregistrat afaceri de aproape jumătate de miliard de euro, în creştere cu 293% faţă de anul anterior.

Real a intrat pe piaţa românească în 2006, însă compania a deschis nu mai puţin de opt hipermarketuri în acel an şi alte şase anul trecut. Expansiunea i-a costat la câştiguri: aproape 50 de milioane de euro cu minus anul trecut.

Lanţurile cash&carry continuă să aducă cele mai multe venituri. Cel mai mare retailer din România, Metro Cash & Carry, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri 1,72 miliarde de euro. Operatorul cash&carry Selgros, parte a grupului german Rewe, a raportat un avans al cifrei de afaceri de 27% pentru anul trecut.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite