După preluarea Brodos, Euronet anunţă proiecte de milioane de dolari în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Euronet Worldwide Inc., furnizor mondial de plăţi electronice, a anunţat ieri proiectele pe care le va derula în România, după achiziţionarea companiei Brodos SRL. Firma va investi

Euronet Worldwide Inc., furnizor mondial de plăţi electronice, a anunţat ieri proiectele pe care le va derula în România, după achiziţionarea companiei Brodos SRL.

Firma va investi într-o reţea proprie de ATM, se va lansa pe piaţa cartelelor preplătite pentru cadouri şi pe cea a transferurilor de bani.

Tranzacţia prin care Euronet Worldwide Inc. a cumpărat Brodos, al cărei nivel depăşeşte 10 milioane de euro, potrivit oficialilor companiei, marchează intrarea Euronet pe piaţa prepaid autohtonă, cea de-a 12-a piaţă de acest fel a Euronet.

Bogdan Hristescu, directorul de vânzări al Euronet Services SRL România, a anunţat ieri că în acest an compania va investi circa un milion de dolari pentru un proiect-pilot, de implementare a unei reţele proprii de ATM, de circa 200 de unităţi, sub sigla proprie a Euronet. "Intenţionăm să valorificăm reţeaua POS a Brodos pentru a lansa o gamă largă de produse prepaid, cum ar fi carduri de debit prepaid, servicii de plată a facturilor şi transfer de bani pe lângă serviciile de telefonie mobilă prepaid", declară Jacob Claflin, Managing director al Euronet Services SRL. Cât priveşte transferurile de bani, Bogdan Hristescu a declarat pentru Adevărul că oferta companiei pe care o reprezintă se va diferenţia faţă de cea a operatorilor consacraţi din domeniu, prin uşurinţa realizării transferului (care va începe cu achiziţionarea unei cartele prepaid, fără a fi nevoie de deplasarea la bancă) şi comisioanele mai scăzute ale tranzacţiei. Compania deţine licenţă pentru transferul electronic de bani şi plata electronică a facturilor, prin intermediul Euronet Payments and Remittance, precum şi centre operaţionale în SUA, Europa şi Asia. Euronet va activa şi pe piaţa cardurilor preplătite de cadouri. Înfiinţată în 2001, firma Brodos s-a specializat în procesarea electronică a achiziţiilor de cartele preplătite pentru telefonia mobilă la terminalele POS. De asemenea, compania oferă servicii de reîncărcare electronică a cartelelor la ATM-uri sau computere cu conexiune la internet şi cartele preplătite pentru apeluri la mare distanţă.

Compania are acorduri de procesare cu principalii operatori de telefonie mobilă din România, Orange şi Vodafone. Platforma de procesare a Brodos va fi integrată în Transact, divizia germană a Euronet. Printre clienţii bancari ai Euronet se numără Raiffeisen Bank, BCR, Banca Transilvania şi Piraeus Bank. Euronet România activează în domeniul serviciilor de management externalizat al reţelelor de ATM şi POS şi în domeniul furnizării de software bancar de retail. Euronet a consolidat platforma de procesare a Brodos România, inclusiv toate conexiunile cu clienţii şi terminalele POS, în cadrul Transact - divizia prepaid a companiei, localizată în Germania. Transact este un procesator independent de plăţi electronice, lider de piaţă în prelucrarea serviciilor de reîncărcare electronică pentru telefonia mobilă prepaid din Germania. Serviciul de reîncărcare al Brodos România este susţinut de centrul de operaţiuni al Transact, care prelucrează în prezent aproximativ şase milioane de tranzacţii lunar.

Ne angajăm să furnizăm servicii de cea mai înaltă calitate pe piaţa din România, iar expertiza noastră în domeniul serviciilor prepaid se va dovedi benefică pentru Brodos România, pe măsură ce ne vom extinde pe piaţa prepaid
Jacob Caflin
Managing director Euronet Services

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite