Peste 380 de milioane de euro în trei malluri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brandul german C&A va deschide reprezentanţe în aceste centre comerciale Compania austriacă Krammer&Wagner va dezvolta în următorii doi ani trei centre comerciale în România.

Brandul german C&A va deschide reprezentanţe în aceste centre comerciale

Compania austriacă Krammer&Wagner va dezvolta în următorii doi ani trei centre comerciale în România.

Bucureşti, Arad şi Constanţa sunt oraşele alese de austrieci şi de Meinl European Land, partenerii acestora de pe piaţa autohtonă, pentru cele trei proiecte. Investiţia totală va fi de 380 de milioane de euro.

Odată cu inaugurarea locaţiilor, pe piaţa românească de retail vor intra cel puţin doi jucători internaţionali care comercializează produse destinate segmentului mediu - C&A şi NewYorker. "Pentru brandul H&M, românii vor trebui să mai aştepte cel puţin până în 2010-2011", a declarat Heribert Krammer, Managing Partner Krammer&Wagner.

Primul centru comercial, Militari Shopping, din Capitală, va fi construit în două faze, în urma unei investiţii de 70 de milioane de euro.

Inaugurarea integrală a proiectului va avea loc în primăvara anului viitor. Mallul va dispune de o suprafaţă închiriabilă de 49.500 de metri pătraţi şi 2.300 de locuri de parcare. Ancora centrului este hipermarketul Auchan. Investiţia francezilor se va ridica la 10 milioane de euro. Strategia de extindere a Auchan vizează între cinci şi zece hipermarketuri deschise până la sfârşitul lui 2009. Anul acesta, lanţul de retail va intra şi pe piaţa din Suceava.

Cineplex la Arad şi Constanţa

Cel mai mare centru dezvoltat de compania austriacă va fi construit la Arad. Cu o suprafaţă închiriabilă de 90.000 de metri pătraţi şi 3.300 de locuri de parcare, WestGate va necesita investiţii de 180 milioane de euro.
Inaugurarea proiectului este planificată pentru luna noiembrie a anului următor. Dezvoltatorii mizează şi pe clienţi unguri. Centrul va avea o zonă de retail cu mobilă, un hotel şi un mall clasic. Operatorul celor zece cinematografe din mall va fi Cineplex.

Acelaşi brand este prezent şi la Constanţa, în cel de-al treilea proiect de shopping center dezvoltat. Seaside Shopping va fi un mall tematic în care se vor investi 130 de milioane de euro. Designul centrului constănţean are la bază motivul maritim. Seaside Shopping va avea o suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi şi va fi deschis în primăvara anului 2010.

Mallurile fac parte din proiectele de 700 de milioane de euro anunţate de Meinl European Land în România. Cel puţin pentru primele trei, investiţiile vor fi făcute din fonduri proprii, a specificat Stephan Bonk, Managing Director -Development Meinl European Land.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite