Cel mai mare mall din România se va construi pe Şoseaua Chitila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colloseum, proiectul gigant al companiei britanice Modus Properties, va aduce pe piaţa de retail a Capitalei încă 54.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale. Şi asta numai într-o primă

Colloseum, proiectul gigant al companiei britanice Modus Properties, va aduce pe piaţa de retail a Capitalei încă 54.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale. Şi asta numai într-o primă fază, pe care dezvoltatorii estimează că o vor încheia în vara lui 2009. Mallul va avea însă o suprafaţă totală de 162.000 de metri pătraţi, iar întreaga investiţie se va ridica la 450 de milioane de euro.

Complexul va fi localizat în sectorul 1, pe Şoseaua Chitila şi va cuprinde un mix de magazine, 16 săli de cinema, restaurante, baruri, cafenele şi zone de petrecere a timpului liber. Centrul comercial va beneficia, de asemenea de 8.000 de locuri de parcare, dintre care 1.000 vor fi subterane.

Carrefour a închiriat deja 15.000 de metri pătraţi

Deşi mai sunt aproape doi ani până ce primii clienţi vor trece pragul uriaşului mall, proprietarii au deja un prim chiriaş-ancoră. Acesta este Carrefour. Hypermarketul francez a închiriat deja 15.000 de metri pătraţi în noul centru comercial.

Pe lângă investiţia de aproape jumătate de miliard de euro în complexul propriu-zis, reprezentanţii Modus Properties spun că vor plăti încă 30 de milioane de euro pentru construcţia unei autostrăzi cu trei benzi către centrul oraşului. Proiectul va beneficia, de asemenea, de o noua staţie de autobuz şi tramvai, pentru a facilita accesul dinspre Bucureşti.

Compania britanică este specializată în proiectele de regenerare a centrelor urbane. Proiectul din România, cel mai mare proiect extern iniţiat de aceştia, va fi dezvoltat în parteneriat cu firma Nova Imobiliare. Britanicii au în derulare proiecte ce depăşesc 1,7 miliarde de euro şi administrează fonduri de investiţii imobiliare de peste 1,3 miliarde de euro.

Printre realizările Modus în Marea Britanie se numără Grand Arcade din oraşul Wigan, Friars Walk din Newport-South Wales, Houndshill Shopping Centre din Blackpool şi Delamere Place din Crewe.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite