Doar jumătate din salariaţi au bonuri de masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşitul primului semestru din acest an, din totalul de 5,54 milioane de salariaţi angajaţi cu carte de muncă, doar 2,25 milioane beneficiau de tichete de masă, potrivit companiei Ascendi,

La sfârşitul primului semestru din acest an, din totalul de 5,54 milioane de salariaţi angajaţi cu carte de muncă, doar 2,25 milioane beneficiau de tichete de masă, potrivit companiei Ascendi, cel mai nou emitent de tichete de masă.

Aceste produse au o rată de penetrare a pieţei de numai 41 la sută, menţionează reprezentanţii Ascendi, care estimează că piaţa tichetelor de masă a depăşit, în acest an, pragul de un miliard de euro.

Ascendi preconizează o creştere anuală de şase procente a forţei de muncă angajată cu forme legale în România, precum şi o majorare cu minimum 20% a preferinţelor angajatorilor pentru aceste produse financiare.

Compania va dezvolta o reţea proprie de servicii la nivel naţional şi şi-a propus să aibă în 2008 un portofoliu de peste 30.000 de utilizatori.

Bonurile româneşti, la jumătatea mediei UE

Potrivit reprezentanţilor Ascendi, valoarea nominală a unui tichet de masă este, în România, de 2,11 euro, în timp ce în Ungaria, spre exemplu, valoarea bonurilor este de 3,27 euro (până în limita a 72 euro pe lună). În Austria, un bon de masă valorează 5,50 euro, iar în Franţa - 5,04 euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite