A început împărţirea plajelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Apelor Dobrogea-Litoral (DADL) a început ieri repartizarea către hotelieri a sectoarelor de plajă libere, în urma publicării în Monitorul Oficial a ordinului comun al Ministerului Turismului şi Ministerului Mediului privind închirierea plajelor.

„De azi (n.r.- miercuri) am început analizarea dosarelor şi sperăm ca în maximum o săptămână să-i punem în posesia plajelor pe noii chiriaşi. S-au depus peste 165 de dosare“, ne-a declarat Cătălin Anton, purtătorul de cuvânt al DADL.
Hotelierii vor fi obligaţi să plătească un avans de 30% din valoarea totală a chiriei, în maximum cinci zile de la încheierea contractului.

Chiria va trebui achitată integral până la 20 august. Pentru fiecare zi de întârziere la plata chiriei, hotelierii vor fi penalizaţi cu 0,1% din valoarea contractului, ce este valabil până la data de 30 septembrie. Întreţinerea şi igienizarea plajelor vor cădea în responsabilitatea hotelierilor, în timp ce DADL va administra plaja în afara sezonului.

Ordinul comun al celor două ministere împarte plaja în trei categorii. Din prima categorie fac parte plajele din Mamaia, Eforie Nord – zona Belona şi a vilelor Petromar – , plaja Obelisc din Costineşti, Neptun, Jupiter – zona de nord până la bar Paradis şi plaja din faţa hotelului President din Mangalia. Pentru aceste plaje, metrul pătrat de nisip va fi închiriat cu 9,26 de lei pe sezon.

Preţuri medii la Saturn

În cea de-a doua categorie sunt incluse plajele din zona taberelor din Năvodari, din Constanţa, zona Steaua de mare din Eforie Nord, Eforie Sud –  între Cazino şi Capul Turcului –, Olimp – la sud de piscina Oltenia –, Venus – la sud de hotelul Silvia –, Saturn, zona de nord a oraşului Mangalia şi Vama Veche. Pentru sectoarele de plajă incluse în această categorie, chiria este de 6,95 de lei metrul pătrat.

În ultima categorie, care se închiriază hotelierilor cu 4,63 de lei metrul pătrat, sunt incluse sectoarele de plajă rămase din Năvodari, Constanţa, Agigea, Eforie Nord, Eforie Sud, Costineşti, Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn şi 2 Mai.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite