Fără hoteluri mari în Deltă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a interzis construcţia în Rezervaţia Biosferei Deltei Dunării de unităţi hoteliere de mari dimensiuni şi a clădirilor cu o înălţime de peste zece metri. Se interzice şi

Guvernul a interzis construcţia în Rezervaţia Biosferei Deltei Dunării de unităţi hoteliere de mari dimensiuni şi a clădirilor cu o înălţime de peste zece metri.

Se interzice şi instalarea antenelor TV satelit în locuri vizibile, deciziile fiind motivate prin încercarea de a proteja tradiţiile locale din Deltă. De asemenea, construcţiile cu faţade din lemn având aspect montan sunt interzise în Rezervaţia Biosferei Deltei Dunării (RBDD), se arată în regulamentul cadru de urbanism, aprobat în şedinţa de Guvern.

Regulamentul Dunării stabileşte regulile de ocupare a terenurilor, de amplasare a construcţiilor şi amenajărilor aferente acestora, precum şi norme arhitectonice precise pentru Rezervaţia Biosferei Deltei Dunării.

Conform documentului, pe teritoriul pe care se aplică regulamentul sunt admise locuirea sezonieră, cu variantele sale de locuire permanentă, case de vacanţă, cazare turistică în locuinţe tradiţionale, cu suprafaţa construită la sol de maximum 200 metri pătraţi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite