80% din firme au avut de suferit din cauza falimentului partenerilor de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
80% din firme au avut de suferit din cauza falimentului partenerilor de afaceri
80% din firme au avut de suferit din cauza falimentului partenerilor de afaceri

Doar 11% din managerii români cred că am atins finalul crizei, iar falimentul unuia dintre partenerii de afaceri se numără printre principalele temeri, arata un studiu realizat de compania de consultanţă Roland Berger.

Din zona Europei Centrale şi de Est, managerii români se dovedesc a fi cei mai pesimişti după croaţi în privinţa şanselor de revenire din criză. Astfel, faţă de procentul de 76% din managerii care anticipau în martie că situaţia se va înrăutăţi, acum doar 41% dintre ei mai au aceeaşi părere. Cei mai încrezători manageri sunt cei din Ungaria şi Polonia, însa motivele lor diferă semnificativ. În timp ce atmosfera din Polonia este susţinută de indicatori economici îmbunătăţiţi, managerii din Ungaria nu cred că lucrurile pot să se înrăutăţească mai mult. La polul opus, 80% dintre managerii croaţi cred că produsul intern brut (PIB) va scădea dramatic.

Vânzările au scăzut cu 87%

Peste 80% din companiile autohtone au avut de suferit de pe urma falimentelor partenerilor de afaceri. În plus, 87% din managerii români spun că se confruntă cu o scădere a comenzilor şi a vânzarilor. Un procent asemăntor, 83% din ei întâmpină dificultăţi de încasare Totuşi, doar 43% din manageri se mai confruntă cu probleme de finanţare comparativ cu primele luni ale anului, când procentul era de 60%. Majoritatea managerilor se aşteaptă la o revenire cel mai devreme în a doua jumătate a anului viitor.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite